Eğitim Bilgileri
2000 - 2007
2000 - 2007Doktora
Çukurova Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1997 - 2000
1997 - 2000Yüksek Lisans
Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
1991 - 1996
1991 - 1996Lisans
Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2007
2007Doktora
GÜL, H., 2007. Mısır ve Buğday Kepeğinin Hamur ve Ekmek Nitelikleri Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi. Doktora Tezi, Çukurova Ünüversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 232 s., Adana.
Çukurova Üniversitesi, Gıda Mühendisliği, Gıda Mühendisliği
2000
2000Yüksek Lisans
GÜL, H., 2000. Isparta Yöresinde Kullanılan Ekşi Mayanın Bileşimi, Bazı Biyokimyasal ve Fizyolojik Özelliklerinin Araştırılması ve Ekmek Yapımında Kullanılması. Yüksek Lisans Tezi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 65 s., Isparta.
Süleyman Demirel Üniversitesi, Gıda Mühendisliği, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Hububat Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorProf.Dr.
Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2014 - 2020
2014 - 2020Doç.Dr.
Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2008 - 2014
2008 - 2014Yrd.Doç.Dr.
Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2007 - 2008
2007 - 2008Araştırma Görevlisi Dr.
Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2000 - 2007
2000 - 2007Araştırma Görevlisi
Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi , Gıda Mühendisliği Bölümü
1997 - 2000
1997 - 2000Araştırma Görevlisi
Süleyman Demirel Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetimsel Görevler
2010 - 2011
2010 - 2011Bölüm Başkan Yardımcısı
Süleyman Demirel Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2019
2019Yüksek Lisans
Glutenli ve Glutensiz Bisküvi Üretiminde Kurutulmuş lsparta Gülü (Rosa damascena Mill.) Ununun Kullanımı
GÜL H.
S.Gül(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Genetiği Değiştirilmiş Soya Unu İçeren Bisküvi Üretiminde Farklı Sıcaklık Uygulamalarının Genetiği Değiştirilmiş Organizma Miktarına Etkisi
GÜL H. (Eş Danışman)
Ö.Hüyük(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Pirinç Nişastasından Çeşitli Yöntemler ile Elde Edilen Enzime Dirençli Nişastanın Karakterizasyonu ve Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi
GÜL H.
A.DEMİREKİN(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
Farklı Oranlarda Öğütülmüş Üzüm Çekirdeği İçeren Ekmeklerin Ekmek Verimi ve Kalitesini Glikoz Oksiadaz ile Düzeltme İmkanlarının Araştırılması
GÜL H.
N.ÖDEŞ(Öğrenci)
2018
2018Yüksek Lisans
İncir Çekirdeği Unu Kullanılarak Glutenli ve Glutensiz Bisküvi Üretimi.
GÜL H.
Ş.Ulutürk(Öğrenci)
2018
2018Doktora
Çölyak Hastalarına Yönelik Kısmi Pişirilerek Dondurma Yöntemi ile Glutensiz Ekmek Üretimi ve Kalitesinin Araştırılması.
GÜL H.
F.hayıt(Öğrenci)
2016
2016Yüksek Lisans
Göller Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Fiziksel,Kimyasal ve Teknolojik Özellikleri ile Erişte Kalitelerinin Belirlenmesi
GÜL H.
A.Öztürk(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Karabuğday, Taransglutaminaz ve Ekşi Mayanın Dondurulmuş Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi
GÜL H.
F.Hayıt(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
Göller Bölgesinde Bulunan Un Fabrikaları Tarafından Kullanılan Yerel ve İthal Ekmeklik Buğdayların Fiziksel,Kimyasal ve Teknolojik Özellikleri ile Ekmek Kalitelerinin Belirlenmesi‘
GÜL H.
S.Türk(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
Bazı Doğal Bitkisel Katkıların Ekmek Hamurunun Reolojik Özellikleri ile Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi
GÜL H.
H.Şen(Öğrenci)
2011
2011Yüksek Lisans
Şarap İşletmeleri Atığı Olan Üzüm Posasının ve Üzüm Çekirdeğinin Bisküvi Kalitesi Üzerine Etkisi
GÜL H.
S.Acun(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2018
2018Effects of Chickpea-Based Leavening Extract on Physical, Textural and Sensory Properties of White Wheat Bread
GÜL H. , Hayit F., Açar C., Kurt N., Dizlek H.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING, cilt.14, 2018 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2018
2018EFFECT OF HEAT STABILIZED WHEAT GERM ON SOME PROPERTIES OF COOKIES
GÜL H. , HAYIT F., Bicakci S., Acun S.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, cilt.27, ss.1145-1151, 2018 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2017
2017CONSUMER ACCEPTABILITY OF BREAD PRODUCED FROM BY-PRODUCTS OF WINE INDUSTRY
GÜL H. , Gul M. , Turk-Asian S., Acun S., NAYIR N., ŞEN H.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN, cilt.26, ss.6924-6931, 2017 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2017
2017Effects of pomegranate seed flour on dough rheology and bread quality
GÜL H. , SEN H.
CYTA-JOURNAL OF FOOD, cilt.15, ss.622-628, 2017 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2014
2014Effects of grape pomace and grape seed flours on cookie quality
Acun S., GÜL H.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS, cilt.6, ss.81-88, 2014 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2013
2013Antioxidant activity, total phenolics and some chemical properties of Okuzgozu and Narince grape pomace and grape seed flours
GÜL H. , ACUN S., SEN H., NAYIR N., TURK S.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT, cilt.11, ss.28-34, 2013 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2013
2013Effects of white cabbage powder on cookie quality
GÜL H. , YANIK A., Acun S.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT, cilt.11, ss.68-72, 2013 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2012
2012Effects of different sowing dates on protein, sugar and dry matter of sweet corn
Kara B. , atar B. , GÜL H.
RESEARCH ON CROPS, cilt.13, ss.493-497, 2012 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2009
2009IMPROVEMENT OF THE WHEAT AND CORN BRAN BREAD QUALITY BY USING GLUCOSE OXIDASE AND HEXOSE OXIDASE
GÜL H. , ÖZER M. S. , Dizlek H.
JOURNAL OF FOOD QUALITY, cilt.32, ss.209-223, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2006
2006Evaluation of agronomical and biochemical characteristics of new lines of Triticum durum Desf. in Turkey
DOGAN R., Türk M. , Gul H.
BANGLADESH JOURNAL OF BOTANY, cilt.35, ss.71-76, 2006 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2005
2005Sourdough bread production with lactobacilli and S-cerevisiae isolated from sourdoughs
Gul H. , OZCELIK S., SAGDIC O., CERTEL M.
PROCESS BIOCHEMISTRY, cilt.40, ss.691-697, 2005 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
2005
2005Viability of Escherichia coli O157 : H7 during the fermentation of tarhana produced with different spices
SAGDIC O., SOYYIGIT H., OZCELIK S., Gul H.
ANNALS OF MICROBIOLOGY, cilt.55, ss.97-100, 2005 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2020
2020Türkiye’nin Göller Bölgesi’nde Yetiştirilen Buğday Çeşitlerinin Bazı Kalite Özellikleri
Gül H. , Kara B., Acun S., Öztürk A., Türk Aslan S.
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, cilt.7, ss.586-595, 2020 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2020
2020The effects of grape seed flour and glucose oxidase supplementation on the some quality attributes of bread
Gül H. , Ödeş N.
International Journal of Agriculture Forestry and Life Sciences, cilt.4, ss.14-20, 2020 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2020
2020Kenevirin Önemi ve Unlu Mamullerde Kullanımı
Hayıt F., Gül H.
Electronic Letters on Science and Engineering, cilt.16, ss.17-25, 2020 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2019
2019Improvement of the rheological properties of wheat flour doughs containing various concentrations of grape seed flour by using glucose oxidase
GÜL H. , Ödeş N.
International Journal of Agriculture Forestry and Life Sciences, cilt.3, ss.311-319, 2019 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2019
2019The Effect of Quinoa Flour and Part-Baking Frozen Process on Gluten Free Bread Quality
Hayıt F., Gül H.
Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi (The Black Sea Journal of Sciences), cilt.9, ss.406-427, 2019 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2019
2019Inclusion of Rosa damascena Mill. powder into cookies: nutritional, antioxidant and quality characteristics
GÜL H. , TEKELİ S. G.
International Journal of Agriculture, Forestry and Life Sciences, cilt.3, ss.301-306, 2019 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2019
2019Effects of fig seed flour on some quality parameters of cookies
GÜL H. , Ulutürk Ş.
International Journal of Agriculture, Forestry and Life Sciences, cilt.3, ss.219-224, 2019 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2019
2019Glutensiz Bisküvi Unu Formülasyonunun Yanıt Yüzey Yöntemi Kullanılarak Optimizasyonu
Hayıt F., GÜL H.
AKADEMİK GIDA, cilt.17, ss.185-192, 2019 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2018
2018EVALUATION OF NUTRITIONAL, PHYSICAL, TEXTURAL AND SENSORIAL PROPERTIES OF GLUTEN FREE COOKIES SUPPLEMENTED WITH DRIED Rosa damascena Mill. PETALS
GÜL H. , TEKELİ S. G.
Scientific Bulletin. Series F. Biotechnologies, cilt.XXII, ss.221-228, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2018
2018Improvement of Quality Characteristics of Gluten-Free Cookies with the Addition of Xanthan Gum
GÜL H. , HAYIT F., ACUN S., TEKELİ S. G.
“Agriculture for Life, Life for Agriculture” Conference Proceedings, cilt.1, ss.529-535, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2018
2018Effect of removing tiller and second cop on fresh/baby corn yield and some characteristics in sweet corn
KARA B. , GÜL H. , Dizlek H.
Mediterranean Agricultural Sciences, cilt.31, ss.137-140, 2018 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2017
2017Tam karabuğday unu ve transglutaminaz ilavesinin kısmi pişirilerek dondurulmuş ekşi mayalı ekmeklerin fiziksel ve tekstürel özellikleri üzerine etkisi
HAYIT F., GÜL H.
MEDITERRANEAN AGRICULTURAL SCIENCES, cilt.30, ss.113-119, 2017 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2017
2017Çölyak ve Çölyak Hastaları İçin Üretilen Ekmeklerin Kalite Özellikleri
HAYIT F., GÜL H.
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, cilt.7, ss.163-169, 2017 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2017
2017EFFECTS OF ROSEHIP SEED FLOUR ON THE RHEOLOGICAL PROPERTIES OF BREAD DOUGH
GÜL H. , ŞEN H.
Scientific Bulletin. Series F. Biotechnologies, ss.330-335, 2017 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2017
2017THE INFLUENCE OF ROSEHIP SEED FLOUR ON BREAD QUALITY
GÜL H. , ŞEN H.
Scientific Bulletin. Series F. Biotechnologies,, ss.336-342, 2017 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2017
2017BAKERY PRODUCTS CONSUMPTION AND CONSUMERS' AWARENESS IN URBAN AREAS OF ISPARTA CITY, TURKEY
GÜL H. , KART F. M. , Gul M. , AKPINAR M. G.
SCIENTIFIC PAPERS-SERIES MANAGEMENT ECONOMIC ENGINEERING IN AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT, cilt.17, ss.137-145, 2017 (ESCI İndekslerine Giren Dergi)
2016
2016Enzime Dirençli Nişasta ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
DEMİREKİN A., GÜL H.
Journal of Agricultural Faculty of Uludag University, cilt.30, ss.71-78, 2016 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2015
2015Isparta İlindeki Geleneksel ve Serbest Tip Ekmek Üreten Fırınların Teknik ve Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi
GÜL H. , GÜL M. , BEKİR SITKI Ş., ACUN S., HAYIT F.
SDÜ Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.10, ss.11-21, 2015 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2015
2015Tarım işletmelerinde buğday tohumu kullanımı ve sorunları Burdur ve Isparta illeri örneği
GÜL H. , Gül M. , ACUN S., TÜRK ASLAN S., Öztürk A., Kara B. , et al.
Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi, cilt.3, ss.732-741, 2015 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2015
2015Karabuğdayın Sağlık Açısından Önemi ve Unlu Mamüllerde Kullanımı
HAYIT F., GÜL H.
Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.29, ss.123-131, 2015 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2015
2015The most Frequently Encountered Problems in Grain Storage and Solution Offers
Dizlek H., GÜL H. , Kılıçdağı R.
Miller, cilt.8, ss.50-55, 2015 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2015
2015Tahılların depolanmasında en sık karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
DİZLEK H., GÜL H. , RAMAZAN K.
Miller (Değirmenci), ss.50-55, 2015 (Hakemsiz Dergi)
2014
2014Genetik Olarak İyileştirilerek Yetiştirilen 30 Farklı Ekmeklik Buğday Çeşidinin Değerlendirilmesi II. Reolojik ve Ekmek Özellikleri.
Dizlek H., GÜL H. , Özer M. S. , Aksoy M., Özkan H.
Dünya Gıda Dergisi, cilt.19, ss.81-93, 2014 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2014
2014Ekmeklerin niteliklerinin belirlenmesinde kullanılan başlıca ölçütler II
DİZLEK H., GÜL H.
Değirmenci Dergisi, cilt.18, ss.50-52, 2014 (Hakemsiz Dergi)
2013
20132002-2003 Ürün Yılında Çukurova Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölümü Arazilerinde Yetiştirilen 24 Farklı Buğday Çeşidinin Kalitatif Özelliklerinin Belirlenmesi.
Dizlek H., Özer M. S. , GÜL H. , Dizlek E., Özkan H.
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, cilt.8, ss.34-50, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2013
2013Farklı Kükürt Dozlarının Ekmeklik ve Makarnalık Buğdayların Nitelikleri Üzerine Etkileri
Dizlek H., Özer M. S. , GÜL H.
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi, cilt.13, ss.19-30, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2013
2013Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Tarafından Yetiştirilen 30 Farklı Ekmeklik Buğday Çeşidinin Değerlendirilmesi I. Fiziksel ve Teknolojik Özellikler.
Dizlek H., GÜL H. , Özer M. S. , Aksoy M., Özkan H.
Dünya Gıda Dergisi, cilt.18, ss.76-88, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2013
2013Alternatif Gübrelerin Farklı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Tane Verimi Verim Komponentleri ve Kalite Özelliklerine Etkileri
KARA B. , GÜL H.
Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, cilt.8, ss.88-97, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2013
20132002 2003 Ürün Yılında Çukurova Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölümü Arazilerinde Yetiştirilen 24 Farklı Buğday Çeşidinin Kalitatif Özelliklerinin Belirlenmesi Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi 8 3 34 50 pp 2013
DİZLEK H., ÖZER M. S. , GÜL H. , EBRU D., ÖZKAN H.
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi,, cilt.8, ss.34-50, 2013 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2012
2012Göller Bölgesi'nde Yetiştirilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Fiziksel Özellikleri
GÜL H. , Acun S., Türk Aslan S., Öztürk A., KARA B.
Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Derim Dergisi, cilt.29, ss.21-32, 2012 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2009
2009Karabuğday'ın (Fagopyrum Esculentum Moench) Bileşimi ve Gıda Sanayiinde Kullanım Olanakları
Dizlek H., Özer M. S. , İnanç E., GÜL H.
Gıda Dergisi, cilt.34, ss.317-324, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2009
2009Kabartma Tozları ve Unlu Mamullerde Kullanımları
Dizlek H., GÜL H.
Gıda Dergisi, cilt.34, ss.403-410, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2009
2009Major criteria used in determination bread of the qualifications II
Dizlek H., GÜL H.
Miller, ss.50-52, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2009
2009Pentozanların Kimyasal Bileşimleri ve Yapıları
GÜL H. , Dizlek H.
Gıda dergisi, cilt.34, ss.37-42, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2009
2009Ekmeklerin niteliklerinin belirlenmesinde kullanılan başlıca ölçütler 1
DİZLEK H., Gül H.
Değirmenci Dergisi,, cilt.16, ss.56-57, 2009 (Hakemsiz Dergi)
2009
2009Buğdayda Geç Dönemde Azot Uygulamasının Tane Protein ve Unda Bazı Fizikokimyasal Özelliklere Etkisi
KARA B. , Dizlek H., Uysal N. , GÜL H.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, cilt.13, ss.25-32, 2009 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2009
2009Composition of buckwheat Fagopyrum esculentum Mo ench and its possible uses in food industry
DİZLEK H., ÖZER M. S. , GÜL H. , İNANÇ E.
Gıda Dergisi, cilt.34, ss.317-324, 2009 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2008
2008Glikoz Oksidaz, Heksoz Oksidaz ve Sitrik Asidin Süne (Eurygaster Integriceps) Zararına Uğramış Buğday Unundan Yapılan Ekmeklerin II. Gözenek, Yükseklik, Taban Çapı, İç Yumuşaklığı ve Nem İçeriği Değerleri Üzerine Etkileri
Dizlek H., Karatekin E., Özer M. S. , GÜL H.
Akademik Gıda Dergisi, cilt.6, ss.12-20, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2008
2008Glikoz Oksidaz, Heksoz Oksidaz ve Sitrik Asidin Süne (Eurygaster Integriceps) Zararına Uğramış Buğday Unundan Yapılan Ekmeklerin 1. Hacim Verimleri Üzerine Etkileri.
Karatekin E., Özer M. S. , Dizlek H., GÜL H.
Akademik Gıda Dergisi, cilt.6, ss.7-13, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2008
2008Yulafın Bileşimi ve Gıda Sanayinde Kullanım Olanakları
GÜL H. , Dizlek H., Alparslan Ş.
Hasad Gıda Dergisi, cilt.23, ss.38-43, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2008
2008Pentozanların Hamur ve Ekmek Nitelikleri Üzerine Etkileri
GÜL H. , DİZLEK H.
Gıda Dergisi, cilt.33, ss.291-295, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2008
2008Effects of glucose oxidase hexose oxidase and citricacid on II grain structure height width crumb softness and moisture content of breads produced from insect Eurygaster integriceps damaged wheat flour
DİZLEK H., Karatekin E., ÖZER M. S. , GÜL H.
Akademik Gıda, cilt.6, ss.12-20, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2008
2008Tahıl Depolarındaki Hastalık, Zararlılar ve Ürün Kalitesine Etkileri
Dizlek H., GÜL H. , Kaptıkaçtı M. U.
Hasad Gıda Dergisi, cilt.24, ss.44-49, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007Farklı Düzeylerde Kullanılan L-Askorbik Asidin Buğday Kepekli Ekmeklerin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkiler
Dizlek H., GÜL H.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ, cilt.2, ss.1-10, 2007 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2007
2007Avrupa Birliği Gıda Tüketim Trendi
Akpınar M. G. , Özkan B., GÜL H.
Dünya Gıda Dergisi, cilt.5, ss.75-79, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007Mısır ve Buğday Kepeğinin Hamur ve Ekmek Nitelikleri Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi
GÜL H. , Özer M. S.
Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, cilt.16, ss.16-26, 2007 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2007
2007Süne Zararlı Buğday Unlarının Ekmeklik Kalitesinin İyileştirilmesi
Dizlek H., GÜL H.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ, cilt.21, ss.51-58, 2007 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2007
2007Improvement of the bread quality made from sunn pest Eurygaster spp damaged wheat flours
DİZLEK H., GÜL H.
Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering, cilt.21, ss.51-58, 2007 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2007
2007L-Askorbik Asit ve Ekmekçilikteki İşlevleri
Dizlek H., GÜL H.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ, cilt.21, ss.26-34, 2007 (Hakemli Üniversite Dergisi)
2001
2001Hububatlarda Mikrobiyal Bulaşma ve Bozulmalar,
GÜL H. , Özçelik S.
Gıda Dergisi, cilt.26, ss.33-39, 2001 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)
2000
2000Ekmeğin İnsan Beslenmesindeki Yeri ve Önemi
GÜL H. , Özçelik S.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERGİSİ, cilt.4, ss.78-90, 2000 (Hakemli Üniversite Dergisi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2019
2019Spiriluna Platensis’xxin Fonksiyonel Özellikleri ve Unlu Mamullerde Kullanımı
Kanat N., GÜL H.
International Young Researchers Student Congress, 28 - 30 Kasım 2019, ss.269-276
2019
2019Spiriluna Platensis'in Fonksiyonel Özellikleri Ve Unlu Mamullerde Kullanımı
Kanat N., GÜL H.
International Young Researchers Student Congress, Burdur, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2019
2019
2019Beyaz Dut Unu İle Zenginleştirilmiş Glutensiz Dondurma Külahı Üretimi Ve Ürün Kalitesinin Değerlendirilmesi.
GÜL H. , Saygılı N. S. , Korkmaz A. N. , Polat E., Türker T., Kanat N.
International Young Researchers Student Congress, Burdur, Türkiye, 28 - 30 Kasım 2019
2019
2019Isparta ve Burdur Bölgesinden Toplanan Buğdayların Ekmeklik Kalite Özelliklerinin İncelenmesi
GÜL H. , Kara B., Acun S., TÜRK ASLAN S., Öztürk A.
Türkiye 13. Ulusal 1. Uluslararası Tarla Bitkileri Kongresi, Antalya, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2019
2019
2019Effects of Fig Seed Flour on Some Quality Parameters of Cookies
GÜL H. , Ulutürk Ş.
2. International Conference on Agriculture, Forestry Life Sciences, 18 - 20 Nisan 2019, ss.228-233
2019
2019INCLUSION OF ROSA DAMASCENA MILL. POWDER IN TO COOKIES: NUTRITIONAL, ANTIOXIDANT AND QUALITY CHARACTERISTICS
GÜL H. , TEKELİ S. G.
2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences", Prague, Çek Cumhuriyeti, 18 - 20 Nisan 2019, ss.36
2019
2019IMPROVEMENT OF THE RHEOLOGICAL PROPERTIES OF WHEAT FLOUR DOUGHS CONTAINING VARIOUS CONCENTRATIONS OF GRAPE SEED FLOUR BY USING GLUCOSE OXIDASE
GÜL H. , Nayır N.
2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences", Prague, Çek Cumhuriyeti, 18 - 20 Nisan 2019, ss.37
2019
2019UTILISATION OF FIG SEED FLOUR IN COOKIE PRODUCTION
GÜL H. , Ulutürk Ş.
2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences", Prague, Çek Cumhuriyeti, 18 - 20 Nisan 2019, ss.33
2019
2019THE EFFECTS OF GRAPE SEED FLOUR AND GLUCOSE OXIDASE SUPPLEMENTATION ON THE SOME QUALITY ATTRIBUTES OF BREAD
GÜL H. , Nayır N.
2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences, Prague, Çek Cumhuriyeti, 18 - 20 Nisan 2019, ss.38
2019
2019Effects Of Enzyme-Resistant Starch Obtained From Rice Starch By Various Methods On The Rheological Properties Of Bread Dough
DEMİREKİN A., GÜL H.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP- Trabzon 2019 ), Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.302-311
2019
2019The Influence of Enzyme-Resistant Starch on Physical and Texturel Properties of Bread
DEMİREKİN A., GÜL H.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP- Trabzon 2019 ), Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.1344-1353
2019
2019Effects of Farm and Green (Buckwheat, Vetch) Manure Treatments on Bread Wheat Flour and Dough Quality
ACUN S., GÜL H. , Kara B.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP- Trabzon 2019 ), Trabzon, Türkiye, 16 - 19 Nisan 2019, ss.1661-1666
2018
2018Evaluation of Nutritional, Physical, Textural and Sensorial Properties of Gluten Free Cookies Supplemented with Dried Rosa Damascena mill. Petals
GÜL H. , Tekeli S. G.
The International Conference of the University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest "Agriculture for Life, Life for Agriculture", Bucharest, Romanya, 7 - 09 Haziran 2018, ss.96
2018
2018Improvement of Quality Characteristics of Gluten-Free Cookies with the Addition of Xanthan Gum
GÜL H. , HAYIT F., Acun S., Tekeli S. G.
The International Conference of the University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest "Agriculture for Life, Life for Agriculture", Bucharest, Romanya, 7 - 09 Haziran 2018, ss.98
2018
2018A Study on Some Quality Attributes of Turkish Flat Bread (Bazlama) Supplemented with Pekmez (Beet Molasses).
Acun S., GÜL H. , Seyrekoğlu F.
I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 9 - 12 Mayıs 2018, ss.330
2018
2018Glutensiz Ürünlerde Gıda Güvenliği ile İlgili Sorunlar
GÜL H. , DIZLEK H., HAYIT F.
6. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Türkiye, 3 - 04 Mayıs 2018, ss.105
2018
2018Utilisation of Potato Flour for Tarhana Chips Production
GÜL H. , Acun S., HAYIT F., Timo A.
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.56
2018
2018Evaluation of Whole Wheat Flour Phyllio (Yufka) Flakes With Poppy, Chia, Quinoa and Flax Seeds
GÜL H. , Acun S., Tan H., Hayta M., Tekeli S. G.
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.58
2018
2018Traditional Production Method and Basic Characteristics of Dried Bread “Peksimet”
GÜL H. , Acun S., Türedi D., Akbaş E., Cankel S. S.
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.239
2018
2018Optimization of Gluten Free Cookie Flour by Using Response Surface Methodology
Hayıt F., GÜL H.
1st International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.81
2018
2018Grape Pomace as an Ingredient to Enhance the Nutritional and Functional Properties of Gluten-Free Cookies
GÜL H. , HAYIT F., ACUN S.
1st International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.83
2018
2018Influence of Frozen Storage On Physical and Sensorial Properties of Partially-Baked Gluten-Free Bread.
Hayıt F., GÜL H.
1st International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2018, ss.82
2018
2018Impact of Frozen Storage on Textural Properties of Partially-Baked Gluten-Free Bread
GÜL H. , Hayıt F.
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies (ICAFOF-2018), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, ss.34
2018
2018Fig Seed Flour in Gluten-Free Cookies.
GÜL H. , Ulutürk Ş.
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies (ICAFOF-2018), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, ss.29
2018
2018Quality of Gluten Free Cookies Supplemented with Red Beet Flour.
GÜL H. , Cin B., Hayıt F., Acun S.
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies (ICAFOF-2018), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, ss.35
2017
2017Analysis of Bread Pore Structure By Using Matlab Program In Web Environment.
HAYIT T., HAYIT F., GÜL H. , ERGÜN U.
International Advanced Researches Engineering Congress-2017, 16 - 18 Kasım 2017
2017
2017Effect of Tiller and Cob Removal of Sweet Corn on Fresh/Baby Corn Yield and Some Characteristics
KARA B. , GÜL H. , DİZLEK H.
VIII International Agriculture Symposium “AGROSYM 2017”, Bosna-Hersek, 5 - 08 Ekim 2017, ss.819
2017
2017The Effects of Inulin Addition on Physical and Textural Properties of Gluten Free Cookies
HAYIT F., GÜL H. , DİZLEK H.
VIII International Agriculture Symposium “AGROSYM 2017”, 5 - 08 Ekim 2017
2017
2017Effects of rosehip seed flour on the rheological properties of bread dough
GÜL H. , Şen H.
International Conference ”Agriculture for life, Life for Agriculture”, Romanya, 8 - 10 Haziran 2017, ss.119
2017
2017Bakery Products Consumption and Consumers’ Awareness in Urban Areas of Isparta City, Turkey
GÜL H. , KART F. M. , GÜL M. , AKPINAR M. G.
International Conference “Agriculture for Life, Life for Agriculture”, BÜKREŞ, Romanya, 8 - 10 Haziran 2017, ss.26
2017
2017The Influence of Rosehip Seed Fşour on Bread Quality
GÜL H. , Şen H.
International Conference ”Agriculture for life, Life for Agriculture”, Romanya, 8 - 10 Haziran 2017, ss.120
2017
2017Bread Quality of Some Bread Wheat Samples Produced in Lake District of Turkey.
GÜL H. , ACUN S., GÜL M. , KARA B. , TÜRK ASLAN S., ÖZTÜRK A.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) Conference, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.46
2017
2017Influence of Grape Pomace Powder on Rheological Characteristics of Wheat Flour Dough
GÜL H. , GÜL M. , ACUN S., TÜRK ASLAN S., NAYIR N., ŞEN H.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.25
2017
2017Physicochemical and Rheological Properties of Wheat Flours Produced in Lake District of Turkey.
GÜL H. , ACUN S., GÜL M. , KARA B. , TÜRK ASLAN S., öZTÜRK A.
nternational Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) Conference, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.123
2017
2017Optimization of Gluten-Free Bread Formulation by using Response Surface Methodology.
GÜL H. , HAYIT F.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 Mayıs 2017
2017
2017Textural Properties in Gluten Free ”Bazlama”: Traditional Turkish Bread
HAYIT F., Gül H.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.222
2017
2017Basic Properties and Production Method of Soufflé Cake
DİZLEK H., ÇINAR B., GÜL H.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.103
2017
2017Usage of Quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) and Stevia (Stevia rebaudiana Bertoni) in Bakery Products
DİZLEK H., ACUN S., Giritlioğlu E., Gül H.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.104
2017
2017Impact of Quinoa on the Quality and Sensorial Properties of Gluten-Free Breads
HAYIT F., Gül H.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1231
2017
2017Noodle Quality of Different Durum Wheat Varieties.
GÜL H. , Öztürk A.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) Conference, 15 - 17 Mayıs 2017
2017
2017Characterisation of the Textural and Sensory Properties of Ice Cream Cones
ŞİMŞEK B. , GÜL H. , HAYIT F., UĞUR B.
International Conference on agriculture forest food sciences and Technologies, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.1232
2016
2016Effects of chickpea yeast on physical textural and sensory properties of breads
GÜL H. , HAYIT F., Açar C., Kurt N.
8th International Conference on Chemical, Agricultural, Biological and Environmental Sciences (CABES-16), Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, 30 - 31 Aralık 2016
2016
2016Isparta İlinde Tüketicilerin Bisküvi Ürünleri Tüketimi ve Tercihleri
GÜL H. , ÖZMEN C., AK METİN S., GÜL M.
XII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Isparta, Türkiye, 25 - 27 Mayıs 2016, cilt.3, ss.1903-1912
2016
2016Bisküvi Ürünleri Tüketim Araştırması Isparta İli Örneği
GÜL H. , ÖZMEN C., AK METİN S., GÜL M.
XII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Türkiye, 25 - 27 Mayıs 2016, ss.1903-1912
2016
2016Effect of Whole Buckwheat Flour on Loaf Volume and Textural Properties of Partially Baked Frozen Bread
HAYIT F., Gül H.
15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016
2016
2016Consumer acceptability of Breads Fortified with the Grape Pomace and Grape Seed Flours
GÜL H. , GÜL M. , TÜRK ASLAN S., ACUN S., Nayır N., Şen H.
15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016
2016
2016Effect of Whole Buckwheat Flour and Transglutaminase on the Textural Properties of Sourdough Breads
HAYIT F., Gül H.
15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016
2016
2016Physical and Technological Characteristics of Some Imported and Local Turkish Bread Wheat Samples
TÜRK ASLAN S., Gül H.
15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016
2016
2016Bread Wheat Quality Rheological Characteristics of Some Local and Imported Bread Wheat Samples of Turkey
TÜRK ASLAN S., Gül H.
15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016
2016
2016Flat Bread with Quinoa for Coeliac Patients
GÜL H. , TEKELİ S. G. , ALTINAY B., AYDIN D., HAYIT F.
15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016
2016
2016Determination of Bread Characteristics of Some Local and Imported Bread Wheat Samples of Turkey
TÜRK ASLAN S., Gül H.
15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 Nisan 2016
2015
2015The antioxidant properties of oat_based breakfast cereals
Acun S., GÜL H.
2nd International Congress on Food Technology, İzmir, Türkiye, 05 Kasım 2015 - 07 Kasım 2014, ss.111
2015
2015İyonize radyasyon Enerjisinin Tahıl Ürünlerinde Kullanımı
YELİZCAN T., GÜL H.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.263
2015
2015Türkiye Ekonomisinde Gıda Sanayinin Önemi ve Gelişimi
KARLI B. , GÜL H. , GÜL M.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresİ, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.175
2015
2015Tarım İşletmelerinde Buğday Çeşitlerinin Kullanım Düzeyi Etkileyen faktörler ve Sorunları Burdur ve Isparta İlleri Örneği
GÜL M. , GÜL H. , TÜRK ASLAN S., ACUN S., ÖZTÜRK A., KARA B. , et al.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.601
2015
2015Isparta Ev Ekmeğinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
GÜL H. , HAYIT F., ACUN S.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.176
2015
2015Türkiye Un Sektörünün gelişimi ve Kısıtlar
GÜL H. , KARLI B. , GÜL M. , BEKİR SITKI Ş.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.681
2015
2015Dünya Makarna Sektörü ve Türkiye Makarna Sektörünün Gelişimi
KARLI B. , GÜL M. , GÜL H. , BEKİR SITKI Ş.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.177
2015
2015Makarnanın Kurutulmasında Mikrodalga ve Konveksiyonel Kurutma Yöntemlerinin Kullanımı
HAYIT F., Gül H.
Pamukkale Gıda Sempozyumu III "Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar", Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.123-124
2014
2014The microbial quality of our traditional taste "phyllo"
GÜL H. , Acun S., Hayıt Karakaş F.
2nd International Congress on Food Technolog, İzmir, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, ss.210
2014
2014The Effect of Transglutaminase on Some properties of Bread
HAYIT F., GÜL H.
25th International Scientific-Experts Congress on Agriculture and Food Industry, İzmir, Türkiye, 25 - 27 Eylül 2014, ss.193
2014
2014Geleneksel Mısır Ekmeğinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi ve Beyaz Ekmek ile Karşılaştırılması
GÜL H. , Acun S., HAYIT F.
IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.694-697
2013
2013A Traditional Taste: Cherkes Bastısı
GÜL H. , Acun S., Çoşkun G.
2 nd. International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid- Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.545
2013
2013Malay
Acun S., Döngelli S., GÜL H.
2 nd. International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid- Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.267
2013
2013Combining Different Cultures Taste: Sembusek
Acun S., GÜL H.
2 nd. International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid- Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.268
2013
2013Hasuda
Acun S., GÜL H.
2 nd. International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Ohrid- Struga, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.637-937
2013
2013Höşmerim
GÜL H. , Acun S., Köyden H.
İç Anadolu Bölgesi, 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Niğde, Türkiye, 2 - 04 Ekim 2013, cilt.II, ss.322-325
2013
2013Effect of Organic Fertilizers on Physicochemical and Rheological Properties of Bread Wheats
GÜL H. , Kara B., DIZLEK H., Güven A., Sinan D., Altıntaş N.
2013 IFT Annual Meeting, Chicago Illinois, Amerika Birleşik Devletleri, 13 - 16 Temmuz 2013
2012
2012Buğday Ruşeyminin Bisküvi Kalitesi Üzerine Etkisi
GÜL H. , Bıçakcı S., Acun S.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.80
2012
2012Bisküvi Üretiminde Nar Çekirdeğinin Kullanılabilme Olanakları
GÜL H. , Türkmen B., Yerli G. A. , Acun S.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, ss.73
2012
2012Günümüze değişmeden gelen bir lezzet: "Peksimet".
Acun S., GÜL H.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.687-689
2012
2012Uyuyan Güzel Burdur'un "Hamursuz"u
GÜL H. , Acun S.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.856-857
2011
2011Effects of white cabbage powder on cookie quality
GÜL H. , YANIK A., Acun S.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry,NAFI 2011, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.174
2011
2011High Fiber Bread Consumption and Consumers' Awareness: A Case Study from Isparta
GÜL M. , GÜL H.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.1
2011
2011Some Functional Properties of Grape Seed and its Effect on the Quality of Cookies
Acun S., GÜL H.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry,NAFI 2011, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, cilt.II, ss.672
2010
2010The Effects of Organic Agricultural Practices on Bread Quality
GÜL H. , KARA B. , Dizlek H.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.374
2010
2010Effects of Organic Agricultural Practices on Physical and Technological Characteristics of Some Bread Wheat Cultivars
Dizlek H., KARA B. , GÜL H.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.373
2010
2010Some Tariditional Bakery Products Special to Lakes Region
GÜL H. , Başyiğit Kılıç G., Acun S.
1. International Symposium on"Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.496-498
2010
2010The Awakeining’s Taste of Sleeping Beauty Burdur
Başyiğit Kılıç G., GÜL H. , Altıparmak P.
1. International Symposium on"Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.964-956
2010
2010"Bollos to"Boyoz" from Past to Present
Acun S., GÜL H. , Dizlek H.
1. International Symposium on"Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.493-495
2010
2010Rose Dessert with Rose Delight, Rose Jam and Rose Leaves
GÜL H. , Acun S., Bıçakcı S.
1. International Symposium on"Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.802-803
2009
2009Yüzey Aktif Maddelerin Kek Nitelikleri Üzerine Etkileri
Dizlek H., GÜL H.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 08 Kasım 2009, ss.315-321
2009
2009Usage of Oxidative Enzymes Instead of Chemical Oxidants in Bread Making
GÜL H. , Dizlek H.
International Symposium on Engineering and Architectural Sciences of Balkan, Caucasus and Turkic Republics, Isparta, Türkiye, 22 - 24 Ekim 2009, ss.343-349
2009
2009Süne Emgili Tane Oranının Buğdayların Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkileri
Dizlek H., Özer M. S. , GÜL H.
Türkiye VIII. Tarla Bitkileri Kongresi, Hatay, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2009, ss.437-440
2009
2009Buğdayda Geç Dönemde Azot Uygulamasının Tanelerin Fiziksel Özelliklerine Etkisi
Dizlek H., GÜL H. , KARA B.
Türkiye VIII. Tarla Bitkileri Kongresi, Hatay, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2009, cilt.II, ss.450-454
2009
2009Isparta Yöresine Özgü "İslamköy Ekmeğinin" Geleneksel Üretim Yöntemi
GÜL H. , Özçelik S., Acun S.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyum, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.306-309
2009
2009Boşnak Yemek Kültürü
GÜL H. , GÜL M. , DİZLEK H.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.38-41
2009
2009Hatay Yöresine Özgü Geleneksel Tandır Ekmeğinin Üretim Yöntemi
Dizlek H., GÜL H. , Özer M. S.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.62-65
2009
2009Yuvalama
Dizlek H., Özer M. S. , GÜL H.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.524-527
2009
2009Arapaşı Çorbasının Üretim Yöntemi
Acun S., GÜL H. , Dizlek H.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.528-531
2009
2009Künefe
Dizlek H., GÜL H. , Özer M. S.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Türkiye, 27 - 29 Mayıs 2009, ss.520-523
2008
2008Tahıl Silolarında Bulunan Başlıca Ekipmanlar
Dizlek H., GÜL H. , Kılıçdağı R.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.387-390
2008
2008Tahılların Depolanmasında En Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Bu Sorunların Çözüm Önerileri
Dizlek H., GÜL H. , Kılıçdağı R.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.391-394
2008
2008Kepekli Ekmek Üretiminde Karşılaşılan Sorunlar
GÜL H. , Dizlek H.
Türkiye 10. Gıda Kongres, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.379-382
2008
2008Ekmek Üretiminde Kepek Kullanılmasının Beslenme ve Sağlık Açısından Önemi
GÜL H. , Dizlek H.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.383-386
2008
2008Pentozanların Oksidatif Jelatinizasyonu
GÜL H. , Dizlek H.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.375-378
2008
2008Keklerin Yapısal Özelliklerinin Belirlenmesinde Kullanılan Ölçütler
Dizlek H., Özer M. S. , GÜL H.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2008, ss.371-374
2008
2008Determination of Amylase Activity in Insect Eurygaster Integriceps Damaged Wheat
DİZLEK H., ÖZER M. S. , Gül H.
Bosphorus 2008 ICC International Conference, 24 - 26 Nisan 2008, cilt.1, ss.164
2008
2008Physical Characteristics of Sunn Pest Eurygaster Integriceps Damaged Wheat Being Separated in to Categories
DİZLEK H., ÖZER M. S. , Gül H.
Bosphorus 2008 ICC International Conference, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.165
2008
2008Chemical, Physical and Baking Properties of Corn Bran Compared With Wheat Bran
GÜL H. , Özer M. S. , Dizlek H., Özçelik S.
Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.139
2008
2008The Effects of Batter Temperature and Baking Norms on the Sponge Cake Volume
Dizlek H., Özer M. S. , GÜL H. , Altan A.
Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Nisan 2008, ss.142
2006
2006Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Tarafından Yetiştirilen Ekmeklik Ticari Buğday Çeşitleri ile Islah Ekmeklik Buğday Hatlarının Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Özer M. S. , Kutlu G., Dizlek H., GÜL H. , Altan A., Altıntaş S., et al.
Hububat 2006 Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2006, ss.25-31
2006
2006The Inetarction of wheat gluten proteins
DİZLEK H., ÖZER M. S. , Altan A., GÜL H.
Hububat ürünleri Teknolojisi Kongresi, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2006, ss.280-286
2006
2006Mısır Kepeğinin Bileşimi ve Ekmek Üretiminde Kullanılabilme Olanakları
GÜL H. , Özer M. S. , Dizlek H., Altan A.
Hububat 2006 Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, Gaziantep, Türkiye, 7 - 08 Eylül 2006, ss.65-72
Desteklenen Projeler
2015 - 2018
2015 - 2018Kısmi pişirilerek Dondurulmuş Glutensiz Ekmek Üretimi
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
GÜL H. (Yürütücü)
2010 - 2012
2010 - 2012Doğal Antioksidan ve Diyet Lif Kaynağı Olarak Şarap İşletmeleri Atığı Olan Üzüm Posasının Fonksiyonel Ekmek Üretiminde Kullanılabilme Olanaklarının Araştırılması
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
GÜL M. , GÜL H. (Yürütücü)
1999 - 2000
1999 - 2000Isparta yöresinde kullanılan ekşi mayanın bileşimi, bazı biyokimyasal ve fizyolojik özelliklerinin araştırılması ve ekmek yapımında kullanılması
TÜBİTAK Projesi
GÜL H.
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorZiraat Fakültesi Dergisi
Editör
Bilimsel Hakemlikler
Haziran 2020
Haziran 2020Akademik Gıda Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Haziran 2020
Haziran 2020GIDA VE YEM BİLİMİ-TEKNOLOJİSİ Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Nisan 2020
Nisan 2020Gıda Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Eylül 2019
Eylül 2019ACADEMIC FOOD JOURNAL
Hakemli Bilimsel Dergi
Eylül 2019
Eylül 2019International Journal of Food Science and Technology (Manuscript ID IJFST-2019-28085)--Eylül 2019
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2019
Temmuz 2019Gıda Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Temmuz 2019
Temmuz 2019Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Temmuz 2019
Temmuz 2019International Journal of Agriculture Forestry and Life Sciences
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mayıs 2019
Mayıs 2019Gıda Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Mart 2019
Mart 2019Journal of Food Processing and Preservation
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2019
Mart 2019Gıda Dergisi
Hakemli Bilimsel Dergi
Şubat 2019
Şubat 2019Journal of Food Processing and Preservation
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2019
Ocak 2019Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF)
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ocak 2019
Ocak 2019IĞDIR ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (FBED)
Hakemli Bilimsel Dergi
Aralık 2018
Aralık 2018Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology (TURJAF)
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Aralık 2018
Aralık 2018TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE AND FORESTRY
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2018
Kasım 2018THE JOURNAL OF FOOD
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Kasım 2018
Kasım 2018International Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2018
Kasım 2018International Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2018
Ekim 2018Food and Health
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Temmuz 2018
Temmuz 2018CyTA_Journal of Food
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2018
Temmuz 2018food measurement and characterisation
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2018
Haziran 2018ACADEMIC FOOD JOURNAL
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018Journal of Agricultural Faculty of Gaziosmanpasa University, JAFAG
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018ACADEMIC FOOD JOURNAL
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018TÜBİTAK Projesi
Nisan 2018
Nisan 2018ACADEMIC FOOD JOURNAL
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Nisan 2018
Nisan 2018Quality Assurance and Safety of Crops & Foods
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2018
Nisan 2018TÜBİTAK Projesi
Mart 2018
Mart 2018Journal of the Science of Food and Agriculture
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2018
Mart 2018Current Nutrition & Food Science
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2018
Mart 2018GRASASYACEITES
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2018
Mart 2018Gıda Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Şubat 2018
Şubat 2018TÜBİTAK Projesi
Ocak 2018
Ocak 2018Quality Assurance and Safety of Crops & Foods
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2018
Ocak 2018ACADEMIC FOOD JOURNAL
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2018
Ocak 2018International Journal of Food Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2018
Ocak 2018TÜBİTAK Projesi
Kasım 2017
Kasım 2017Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Ekim 2017
Ekim 2017Journal of Food Measurement and Characterization
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2017
Eylül 2017International Journal of Food Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2017
Eylül 2017Gıda Dergisi
Diğer İndekslerce Taranan Dergi
Ağustos 2017
Ağustos 2017Journal of Food Measurement and Characterization
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2017
Temmuz 2017Journal of Cereal Science
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2017
Temmuz 2017Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Haziran 2017
Haziran 2017Journal of Food Measurement and Characterization
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2017
Mayıs 2017Journal of Food Measurement and Characterization
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2017
Nisan 2017Cereal Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2017
Mart 2017GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2017
Ocak 2017Meyve Bilimi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2017
Ocak 2017Meyve Bilimi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2017
Ocak 2017Meyve Bilimi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2017
Ocak 2017Meyve Bilimi
Hakemli Bilimsel Dergi
Ocak 2017
Ocak 2017CYTA_Journal of Food
SCI Kapsamındaki Dergi
Ödüller
Kasım 2019
Kasım 2019Asımın Nesli Genç Araştırmacı Ödülü (Fen Bilimleri Temel Alanında en iyi sözel Bildiri dalında)
International Young Researchers Student Congress.
Haziran 2018
Haziran 2018Best Poster Award
University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest, Romania
Haziran 2017
Haziran 2017Best Poster Award
University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest, Romania
Nisan 2009
Nisan 2009Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü
TÜBİTAK
Ocak 2005
Ocak 2005Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü
TÜBİTAK
Davetli Kongre ve Sempozyum Faaliyetleri
2019
20192. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences" (ICAFLS 2019)
Katılımcı
Praha-Çek Cumhuriyeti
2018
2018Tekstür Analizleri Uygulama Eğitimi Program
Katılımcı
Isparta-Türkiye
2018
2018The International Conference of the University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest "Agriculture for Life, Life for Agriculture"
Katılımcı
Bucuresti-Romanya
2018
2018International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2018)
Katılımcı
İzmir-Türkiye
2017
2017The International Conference of the University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest "Agriculture for Life, Life for Agriculture"
Katılımcı
Bucuresti-Romanya
2017
2017International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017 Cappadocia / Turkey)
Katılımcı
Nevşehir-Türkiye
2016
20168th International Conference on Chemical, Agricultural, Biological and Environmental Sciences (CABES-16)
Katılımcı
Dubai-Birleşik Arap Emirlikleri
2016
2016XII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi
Katılımcı
Isparta-Türkiye
2016
201615th International Cereal and Bread Congress
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
2015
2015İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi,
Katılımcı
Nevşehir-Türkiye
2012
2012III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Katılımcı
Konya-Türkiye
2011
2011International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry,NAFİ 2011
Katılımcı
İzmir-Türkiye
2010
20101st International Congress on Food Technology
Katılımcı
Antalya-Türkiye
2009
20096. Gıda Mühendisliği Kongresi
Katılımcı
Antalya-Türkiye
2009
2009International Symposium on Engineering and Architectural Sciences of Balkan, Caucasus and Turkic Republics
Katılımcı
Isparta-Türkiye
2009
2009II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Katılımcı
Van-Türkiye
2008
2008Bosphorus 2008 ICC International Conference
Katılımcı
İstanbul-Türkiye
2006
2006Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi
Katılımcı
Gaziantep-Türkiye
Burslar
2009 - Devam Ediyor
2009 - Devam Ediyor2223 YURT İÇİ BİLİMSEL ETKİNLİKLERİ DESTEKLEME PROGRAMI BURSU
TÜBİTAK
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 130
h-indeksi (WOS): 6
Jüri Üyelikleri
Haziran-2019
Haziran 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek Lisans Tez Savunma Sınavı - Süleyman Demirel Üniversitesi Müh. Fak. Gıda Müh. Böl.
Mayıs-2019
Mayıs 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek Lisans Tez Savunma Sınavı - Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
Mayıs-2019
Mayıs 2019Doktora Yeterlik Sınavı
Doktora Yeterlik Sınav Jürisi - Süleyman Demirel Üniversitesi Müh. Fak. Gıda Müh. Böl.
Mayıs-2019
Mayıs 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek Lisans Tez Savunma Sınavı - Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi
Temmuz-2018
Temmuz 2018Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek Lisans Tez Savunma Sınavı - Süleyman Demirel Üniversitesi Müh. Fak. Gıda Müh. Böl.
Temmuz-2018
Temmuz 2018Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek Lisans Tez Savunma Sınavı - Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Aralık-2017
Aralık 2017Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek Lisans Tez Savunma Sınavı - Necmettin Erbakan Üniversitesi
Kasım-2017
Kasım 2017Doktora Yeterlik Sınavı
Doktora Yeterlik Sınavı - Pamukkale Üniversitesi
Ekim-2017
Ekim 2017Yarışma
SDÜ Müh. Fak. Gıda Müh. Böl. Gıda Kulübü en iyi kek yarışması - SDÜ Müh. Fak. Gıda Müh. Böl. Gıda Kulübü en iyi kek yarışması
Ekim-2017
Ekim 2017Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek Lisans Tez Savunma Sınavı - Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Mayıs-2017
Mayıs 2017Yarışma
Lisans Bitirme Tezi poster yarışması - Süleyman Demirel Üniversitesi Müh. Fak. Gıda Müh. Bölümü Lisans bitirme tezi poster yarışması
Eylül-2016
Eylül 2016Tez Savunma (Doktora)
Doktora Tez Savunma sınavı - Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Temmuz-2016
Temmuz 2016Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Tez savunma sınavı yüksek lisans - Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Kasım-2015
Kasım 2015Doktora Yeterlik Sınavı
Doktora Yeterlik Sınavı - Süleyman Demirel Üniversitesi Müh. Fak. Gıda Müh. Böl.
Kasım-2015
Kasım 2015Doktora Yeterlik Sınavı
Doktora Yeterlik Sınavı - Süleyman Demirel Üniversitesi Müh. Fak. Gıda Müh. Böl.
Ekim-2014
Ekim 2014Doktora Yeterlik Sınavı
Doktora Yeterlik Sınavı - Pamukkale Üniv. Gıda Müh. Böl.
Eylül-2014
Eylül 2014Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek Lisans Tez Savunma Sınavı - Pamukkale Üniv. Gıda Müh. Böl.
Haziran-2014
Haziran 2014Doktora Yeterlik Sınavı
Doktora Yeterlik Sınavı - Pamukkale Üniv. Gıda Müh. Böl.
Haziran-2014
Haziran 2014Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek Lisans Tez Savunma Sınavı - Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Haziran-2014
Haziran 2014Tez Savunma (Yüksek Lisans)
Yüksek Lisans Tez Savunma Sınavı - Pamukkale Üniversitesi , Gıda Mühendisliği Bölümü
Mayıs-2013
Mayıs 2013Yarışma
ISPATEK-2013 Proje Pazarı proje değerlendirme komisyonu - SDÜ ve BAKA işbirliğiyle düzenlenen ISPATEK-2013 Proje Pazarı proje değerlendirme komisyonu
Mayıs-2009
Mayıs 2009Yarışma
Milli Eğitim Bakanlığı Proje Tabanlı Beceri Yarışması - Milli Eğitim Bakanlığı Proje Tabanlı Beceri Yarışması Isparta ili proje Değerlendirme Komisyonu
Mayıs-2009
Mayıs 2009