Education Information
2000 - 2007
2000 - 2007Doctorate
Cukurova University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Turkey
1997 - 2000
1997 - 2000Postgraduate
Suleyman Demirel University, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Turkey
1991 - 1996
1991 - 1996Undergraduate
Ege University, Faculty Of Engineering, Gıda Mühendisliği, Turkey
Dissertations
2007
2007Doctorate
GÜL, H., 2007. Mısır ve Buğday Kepeğinin Hamur ve Ekmek Nitelikleri Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi. Doktora Tezi, Çukurova Ünüversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 232 s., Adana.
Cukurova University, Gıda Mühendisliği, Gıda Mühendisliği
2000
2000Postgraduate
GÜL, H., 2000. Isparta Yöresinde Kullanılan Ekşi Mayanın Bileşimi, Bazı Biyokimyasal ve Fizyolojik Özelliklerinin Araştırılması ve Ekmek Yapımında Kullanılması. Yüksek Lisans Tezi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 65 s., Isparta.
Suleyman Demirel University, Gıda Mühendisliği, Gıda Mühendisliği
Research Areas
Food Engineering
Food Technology
Cereals Technology
Engineering and Technology
Academic Titles / Tasks
2020 - Continues
2020 - ContinuesProfessor
Suleyman Demirel University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2014 - 2020
2014 - 2020Associate Professor
Suleyman Demirel University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2008 - 2014
2008 - 2014Assistant Professor
Suleyman Demirel University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2007 - 2008
2007 - 2008Research Assistant PhD
Suleyman Demirel University, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2000 - 2007
2000 - 2007Research Assistant
Cukurova University, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
1997 - 2000
1997 - 2000Research Assistant
Suleyman Demirel University, Ziraat Fakültesi, Food Engineering Department
Courses
Advising Theses
2023
2023Postgraduate
The characteristic features of some local karakilçik wheat samples grown in Turkey and their use in bread production
Gül H. (Advisor)
K.Nur(Student)
2023
2023Postgraduate
Ekşi Mayalı Bazlama Üretiminde Farklı Fermantasyon, Pişirme ve Depolama Koşullarının Okratosin A Varlığına Etkisi
Gül H. (Advisor)
N.Özdemir(Student)
2022
2022Postgraduate
HYGIENE AND SANITATION APPLICATIONS IN BAKERY PRODUCERS: A CASE OF ANTALYA CITY CENTER
Gül H. (Advisor)
H.Demiralay(Student)
2021
2021Doctorate
USING OF DIFFERENT PROPOLIS EXTRACTS AND HONEY POWDER PRODUCED BY MICROENCAPSULATION TECHNIQUE IN CAKE PRODUCTION
Gül H. (Advisor)
S.ACUN(Student)
2021
2021Postgraduate
PRODUCTION OF GLUTEN CONTAINING AND GLUTEN-FREE INDUSTRIAL TYPE MUFFIN BY USING FIG SEED FLOUR
Gül H. (Advisor)
H.ÖZKAN(Student)
2020
2020Postgraduate
Investigation the usage possibilities of broken roasted chickpea flour - by product of leblebi̇ (roasted chickpea) production process - in the production of gluten and gluten free muffin
Gül H. (Advisor)
Ç.ATAMAN(Student)
2019
2019Postgraduate
The effects of different baking temperatures on the quantity of genetically modified organisms in the cookies containing genetically modified soy flour
Gül H. (Advisor), Baran Ekinci M.(Advisor)
Ö.Hüyük(Student)
2019
2019Postgraduate
Usage of dried Isparta rose (Rosa damascena Mill.) flour in gluten containing and gluten-free cookie production
Gül H. (Advisor)
S.Gül(Student)
2019
2019Postgraduate
Pirinç Nişastasından Çeşitli Yöntemler ile Elde Edilen Enzime Dirençli Nişastanın Karakterizasyonu ve Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi
GÜL H.
A.DEMİREKİN(Student)
2018
2018Postgraduate
Investigating the oppurtunities for improvement the yield and quality of breads containing various concentrations of grape seed by using glucose oxidase
Gül H.
N.ÖDEŞ(Student)
2018
2018Postgraduate
Production of gluten containing and gluten-free cookies with fig seed flour
Gül H.
Ş.Ulutürk(Student)
2018
2018Doctorate
ÇProduction of frozen gluten-free bread for celiac patients effects of the use of quinoa and method part-baked frozen on the quality of gluten free bread
Gül H.
F.hayıt(Student)
2016
2016Postgraduate
Determination of physical, chemical and technological properties as well as Turkish noodle qualities of durum wheat kinds grown in region of Goller of Turkey
Gül H.
A.Öztürk(Student)
2014
2014Postgraduate
Effects of buckwheat, transglutaminase and sourdough on the quality of frozen bread
Gül H.
F.Hayıt(Student)
2013
2013Postgraduate
The determination of physical, chemical, technological and bread quality of local and imported bread wheats used by flour mills found in the Lakes District
Gül H.
S.Türk(Student)
2013
2013Postgraduate
The effects of some natural additives on the rheological properties of the bread dough and bread quality
Gül H.
H.Şen(Student)
2011
2011Postgraduate
Şarap İşletmeleri Atığı Olan Üzüm Posasının ve Üzüm Çekirdeğinin Bisküvi Kalitesi Üzerine Etkisi
Gül H.
S.Acun(Student)
Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
2018
2018Effects of Chickpea-Based Leavening Extract on Physical, Textural and Sensory Properties of White Wheat Bread
GÜL H., Hayit F., Açar C., Kurt N., Dizlek H.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, vol.14, 2018 (SCI-Expanded)
2018
2018EFFECT OF HEAT STABILIZED WHEAT GERM ON SOME PROPERTIES OF COOKIES
GÜL H., HAYIT F., Bicakci S., Acun S.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, vol.27, no.2, pp.1145-1151, 2018 (SCI-Expanded)
2017
2017CONSUMER ACCEPTABILITY OF BREAD PRODUCED FROM BY-PRODUCTS OF WINE INDUSTRY
GÜL H., Gul M., Turk-Asian S., Acun S., NAYIR N., ŞEN H.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, vol.26, no.11, pp.6924-6931, 2017 (SCI-Expanded)
2017
2017Effects of pomegranate seed flour on dough rheology and bread quality
GÜL H., SEN H.
CYTA-JOURNAL OF FOOD
, vol.15, no.4, pp.622-628, 2017 (SCI-Expanded)
2014
2014Effects of grape pomace and grape seed flours on cookie quality
Acun S., Gül H.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, vol.6, no.1, pp.81-88, 2014 (SCI-Expanded)
2013
2013Antioxidant activity, total phenolics and some chemical properties of Okuzgozu and Narince grape pomace and grape seed flours
GÜL H., ACUN S., SEN H., NAYIR N., TURK S.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, vol.11, no.2, pp.28-34, 2013 (SCI-Expanded)
2013
2013Effects of white cabbage powder on cookie quality
GÜL H., YANIK A., Acun S.
JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
, vol.11, no.1, pp.68-72, 2013 (SCI-Expanded)
2012
2012Effects of different sowing dates on protein, sugar and dry matter of sweet corn
Kara B., atar B., GÜL H.
RESEARCH ON CROPS
, vol.13, no.2, pp.493-497, 2012 (SCI-Expanded)
2009
2009IMPROVEMENT OF THE WHEAT AND CORN BRAN BREAD QUALITY BY USING GLUCOSE OXIDASE AND HEXOSE OXIDASE
GÜL H., ÖZER M. S., Dizlek H.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, vol.32, no.2, pp.209-223, 2009 (SCI-Expanded)
2006
2006Evaluation of agronomical and biochemical characteristics of new lines of Triticum durum Desf. in Turkey
DOGAN R., Türk M., Gul H.
BANGLADESH JOURNAL OF BOTANY
, vol.35, no.1, pp.71-76, 2006 (SCI-Expanded)
2005
2005Sourdough bread production with lactobacilli and S-cerevisiae isolated from sourdoughs
Gul H., Ozcelık S., Sagdıc O., Certel M.
PROCESS BIOCHEMISTRY
, vol.40, no.2, pp.691-697, 2005 (SCI-Expanded)
2005
2005Viability of Escherichia coli O157 : H7 during the fermentation of tarhana produced with different spices
SAGDIC O., SOYYIGIT H., OZCELIK S., Gul H.
ANNALS OF MICROBIOLOGY
, vol.55, no.2, pp.97-100, 2005 (SCI-Expanded)
Articles Published in Other Journals
2023
2023Determination of Some Physical, Chemical and Textural Quality of Commercially Available Gluten-Free Pasta
Hayıt F., Acun S., Gül H.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (Online)
, vol.6, no.1, pp.700-719, 2023 (Peer-Reviewed Journal)
2021
2021Effects of enzyme-resistant starch obtained from rice starch by autoclavingretrogradation method on the rheology of bread dough and some chemical properties of bread
Demirekin A., Gül H.
Pamukkale University Journal of Engineering Sciences
, vol.27, no.7, pp.807-812, 2021 (ESCI)
2021
2021USAGE OF RED BEET FLOUR FOR GLUTEN FREE BISCUIT PRODUCTION
Gül H., Hayıt F., Özer B., Acun S.
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
, vol.9, no.4, pp.1166-1173, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
2021
2021Evaluation of Traditional Sourdough Bread of Isparta in Terms of Some Quality Characteristics
Gül H., Acun S., Hayıt F., Şirikçi B. S.
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, vol.16, no.1, pp.34-45, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
2021
2021Effects of Fig Seed Flour on Physical, Chemical, Textural and Sensory Quality of Muffin
Özkan H., Gül H.
Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, vol.18, no.1, pp.33-39, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
2021
2021Usage of Microencapsulated Pine Propolis in Cupcake Production
Acun S., Gül H.
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
, vol.11, no.2, pp.1205-1217, 2021 (Peer-Reviewed Journal)
2020
2020The Effect of Propolis as a Functional Product on Health
Acun S., Gül H.
Uludağ Arıcılık Dergisi , vol.20, no.2, pp.189-208, 2020 (Scopus)
2020
2020EKMEKLİK BUĞDAYDA (Triticum Aestivum L.) TANE İRİLİĞİNİN UNDA BAZI KALİTE ÖZELLİKLERE ETKİSİ
Kara B., Acun S., Gül H.
Black Sea Journal of Agriculture , vol.3, no.4, pp.246-252, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
2020
2020The Effect of Broken Roasted Chickpea Flour as a By-Product in Roasted Chickpea Production on Mufin Quality
Ataman Ç., Gül H.
Black Sea Journal of Agriculture
, vol.3, no.4, pp.308-316, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
2020
2020Some Quality Characteristics of Wheat Varieties Grown in Lake District of Turkey
Gül H., Kara B., Acun S., Öztürk A., Türk Aslan S.
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi
, vol.7, no.3, pp.586-595, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
2020
2020The effects of grape seed flour and glucose oxidase supplementation on the some quality attributes of bread
Gül H., Ödeş N.
International Journal of Agriculture Forestry and Life Sciences
, vol.4, no.1, pp.14-20, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
2020
2020The Importance of Cannabis and Its Use in Bakery Products
Hayıt F., Gül H.
Electronic Letters on Science and Engineering
, vol.16, no.1, pp.17-25, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
2019
2019The Effect of Quinoa Flour and Part-Baking Frozen Process on Gluten Free Bread Quality
Hayıt F., Gül H.
Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi (The Black Sea Journal of Sciences)
, vol.9, no.2, pp.406-427, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2019
2019Improvement of the rheological properties of wheat flour doughs containing various concentrations of grape seed flour by using glucose oxidase
GÜL H., Ödeş N.
International Journal of Agriculture Forestry and Life Sciences
, vol.3, no.2, pp.311-319, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2019
2019Inclusion of Rosa damascena Mill. powder into cookies: nutritional, antioxidant and quality characteristics
GÜL H., TEKELİ S. G.
International Journal of Agriculture, Forestry and Life Sciences , vol.3, no.2, pp.301-306, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2019
2019Glutensiz Bisküvi Unu Formülasyonunun Yanıt Yüzey Yöntemi Kullanılarak Optimizasyonu
Hayıt F., GÜL H.
AKADEMİK GIDA , vol.17, no.2, pp.185-192, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2019
2019Effects of fig seed flour on some quality parameters of cookies
GÜL H., Ulutürk Ş.
International Journal of Agriculture, Forestry and Life Sciences
, vol.3, no.2, pp.219-224, 2019 (Peer-Reviewed Journal)
2018
2018EVALUATION OF NUTRITIONAL, PHYSICAL, TEXTURAL AND SENSORIAL PROPERTIES OF GLUTEN FREE COOKIES SUPPLEMENTED WITH DRIED Rosa damascena Mill. PETALS
GÜL H., TEKELİ S. G.
Scientific Bulletin. Series F. Biotechnologies , vol.XXII, pp.221-228, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
2018
2018Improvement of Quality Characteristics of Gluten-Free Cookies with the Addition of Xanthan Gum
GÜL H., HAYIT F., ACUN S., TEKELİ S. G.
“Agriculture for Life, Life for Agriculture” Conference Proceedings , vol.1, no.1, pp.529-535, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
2018
2018Effect of removing tiller and second cop on fresh/baby corn yield and some characteristics in sweet corn
KARA B., GÜL H., Dizlek H.
Mediterranean Agricultural Sciences , vol.31, no.2, pp.137-140, 2018 (Peer-Reviewed Journal)
2017
2017Tam karabuğday unu ve transglutaminaz ilavesinin kısmi pişirilerek dondurulmuş ekşi mayalı ekmeklerin fiziksel ve tekstürel özellikleri üzerine etkisi
HAYIT F., GÜL H.
MEDITERRANEAN AGRICULTURAL SCIENCES , vol.30, no.2, pp.113-119, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
2017
2017THE INFLUENCE OF ROSEHIP SEED FLOUR ON BREAD QUALITY
GÜL H., ŞEN H.
Scientific Bulletin. Series F. Biotechnologies,
, pp.336-342, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
2017
2017Çölyak ve Çölyak Hastaları İçin Üretilen Ekmeklerin Kalite Özellikleri
HAYIT F., GÜL H.
Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , vol.7, no.1, pp.163-169, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
2017
2017EFFECTS OF ROSEHIP SEED FLOUR ON THE RHEOLOGICAL PROPERTIES OF BREAD DOUGH
GÜL H., ŞEN H.
Scientific Bulletin. Series F. Biotechnologies
, pp.330-335, 2017 (Peer-Reviewed Journal)
2017
2017BAKERY PRODUCTS CONSUMPTION AND CONSUMERS' AWARENESS IN URBAN AREAS OF ISPARTA CITY, TURKEY
GÜL H., KART F. M., Gul M., AKPINAR M. G.
SCIENTIFIC PAPERS-SERIES MANAGEMENT ECONOMIC ENGINEERING IN AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT
, vol.17, no.2, pp.137-145, 2017 (ESCI)
2016
2016Enzime Dirençli Nişasta ve Sağlık Üzerindeki Etkileri
DEMİREKİN A., GÜL H.
Journal of Agricultural Faculty of Uludag University , vol.30, no.2, pp.71-78, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
2015
2015Isparta İlindeki Geleneksel ve Serbest Tip Ekmek Üreten Fırınların Teknik ve Ekonomik Yönden Değerlendirilmesi
GÜL H., GÜL M., BEKİR SITKI Ş., ACUN S., HAYIT F.
SDÜ Ziraat Fakültesi Dergisi , vol.10, no.2, pp.11-21, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
2015
2015Tarım işletmelerinde buğday tohumu kullanımı ve sorunları Burdur ve Isparta illeri örneği
GÜL H., Gül M., ACUN S., TÜRK ASLAN S., Öztürk A., Kara B., et al.
Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi , vol.3, no.9, pp.732-741, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
2015
2015Karabuğdayın Sağlık Açısından Önemi ve Unlu Mamüllerde Kullanımı
HAYIT F., GÜL H.
Uludağ Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Dergisi , vol.29, no.1, pp.123-131, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
2015
2015The most Frequently Encountered Problems in Grain Storage and Solution Offers
Dizlek H., GÜL H., Kılıçdağı R.
Miller , vol.8, no.61, pp.50-55, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
2015
2015Tahılların depolanmasında en sık karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
DİZLEK H., GÜL H., RAMAZAN K.
Miller (Değirmenci) , no.61, pp.50-55, 2015 (Non Peer-Reviewed Journal)
2014
2014Genetik Olarak İyileştirilerek Yetiştirilen 30 Farklı Ekmeklik Buğday Çeşidinin Değerlendirilmesi II. Reolojik ve Ekmek Özellikleri.
Dizlek H., GÜL H., Özer M. S., Aksoy M., Özkan H.
Dünya Gıda Dergisi , vol.19, pp.81-93, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
2014
2014Ekmeklerin niteliklerinin belirlenmesinde kullanılan başlıca ölçütler II
DİZLEK H., GÜL H.
Değirmenci Dergisi , vol.18, no.1, pp.50-52, 2014 (Non Peer-Reviewed Journal)
2013
20132002-2003 Ürün Yılında Çukurova Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölümü Arazilerinde Yetiştirilen 24 Farklı Buğday Çeşidinin Kalitatif Özelliklerinin Belirlenmesi.
Dizlek H., Özer M. S., GÜL H., Dizlek E., Özkan H.
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi , vol.8, no.3, pp.34-50, 2013 (Peer-Reviewed Journal)
2013
2013Farklı Kükürt Dozlarının Ekmeklik ve Makarnalık Buğdayların Nitelikleri Üzerine Etkileri
Dizlek H., Özer M. S., GÜL H.
Gıda ve Yem Bilimi-Teknolojisi Dergisi , vol.13, pp.19-30, 2013 (Peer-Reviewed Journal)
2013
20132002 2003 Ürün Yılında Çukurova Üniversitesi Tarla Bitkileri Bölümü Arazilerinde Yetiştirilen 24 Farklı Buğday Çeşidinin Kalitatif Özelliklerinin Belirlenmesi Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi 8 3 34 50 pp 2013
DİZLEK H., ÖZER M. S., GÜL H., EBRU D., ÖZKAN H.
Gıda Teknolojileri Elektronik Dergisi, , vol.8, no.3, pp.34-50, 2013 (Peer-Reviewed Journal)
2013
2013Alternatif Gübrelerin Farklı Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Tane Verimi Verim Komponentleri ve Kalite Özelliklerine Etkileri
KARA B., GÜL H.
Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
, vol.8, no.2, pp.88-97, 2013 (Peer-Reviewed Journal)
2013
2013Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Tarafından Yetiştirilen 30 Farklı Ekmeklik Buğday Çeşidinin Değerlendirilmesi I. Fiziksel ve Teknolojik Özellikler.
Dizlek H., GÜL H., Özer M. S., Aksoy M., Özkan H.
Dünya Gıda Dergisi , vol.18, no.1, pp.76-88, 2013 (Peer-Reviewed Journal)
2012
2012Göller Bölgesi'nde Yetiştirilen Bazı Buğday Çeşitlerinin Fiziksel Özellikleri
GÜL H., Acun S., Türk Aslan S., Öztürk A., KARA B.
Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Derim Dergisi , vol.29, no.2, pp.21-32, 2012 (Peer-Reviewed Journal)
2009
2009Karabuğday'ın (Fagopyrum Esculentum Moench) Bileşimi ve Gıda Sanayiinde Kullanım Olanakları
Dizlek H., Özer M. S., İnanç E., GÜL H.
Gıda Dergisi , vol.34, no.5, pp.317-324, 2009 (Peer-Reviewed Journal)
2009
2009Major criteria used in determination bread of the qualifications II
Dizlek H., GÜL H.
Miller , no.18, pp.50-52, 2009 (Peer-Reviewed Journal)
2009
2009Kabartma Tozları ve Unlu Mamullerde Kullanımları
Dizlek H., GÜL H.
Gıda Dergisi , vol.34, no.6, pp.403-410, 2009 (Peer-Reviewed Journal)
2009
2009Pentozanların Kimyasal Bileşimleri ve Yapıları
GÜL H., Dizlek H.
Gıda dergisi , vol.34, no.1, pp.37-42, 2009 (Peer-Reviewed Journal)
2009
2009Ekmeklerin niteliklerinin belirlenmesinde kullanılan başlıca ölçütler 1
DİZLEK H., Gül H.
Değirmenci Dergisi, , vol.16, no.1, pp.56-57, 2009 (Non Peer-Reviewed Journal)
2009
2009Composition of buckwheat Fagopyrum esculentum Mo ench and its possible uses in food industry
DİZLEK H., ÖZER M. S., GÜL H., İNANÇ E.
Gıda Dergisi , vol.34, no.5, pp.317-324, 2009 (Peer-Reviewed Journal)
2009
2009Buğdayda Geç Dönemde Azot Uygulamasının Tane Protein ve Unda Bazı Fizikokimyasal Özelliklere Etkisi
KARA B., Dizlek H., Uysal N., GÜL H.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERGİSİ , vol.13, no.1, pp.25-32, 2009 (Peer-Reviewed Journal)
2008
2008Glikoz Oksidaz, Heksoz Oksidaz ve Sitrik Asidin Süne (Eurygaster Integriceps) Zararına Uğramış Buğday Unundan Yapılan Ekmeklerin 1. Hacim Verimleri Üzerine Etkileri.
Karatekin E., Özer M. S., Dizlek H., GÜL H.
Akademik Gıda Dergisi , vol.6, no.4, pp.7-13, 2008 (Peer-Reviewed Journal)
2008
2008Yulafın Bileşimi ve Gıda Sanayinde Kullanım Olanakları
GÜL H., Dizlek H., Alparslan Ş.
Hasad Gıda Dergisi , vol.23, no.274, pp.38-43, 2008 (Peer-Reviewed Journal)
2008
2008Tahıl Depolarındaki Hastalık, Zararlılar ve Ürün Kalitesine Etkileri
Dizlek H., GÜL H., Kaptıkaçtı M. U.
Hasad Gıda Dergisi , vol.24, no.280, pp.44-49, 2008 (Peer-Reviewed Journal)
2008
2008Effects of glucose oxidase hexose oxidase and citricacid on II grain structure height width crumb softness and moisture content of breads produced from insect Eurygaster integriceps damaged wheat flour
DİZLEK H., Karatekin E., ÖZER M. S., GÜL H.
Akademik Gıda , vol.6, no.5, pp.12-20, 2008 (Peer-Reviewed Journal)
2008
2008Pentozanların Hamur ve Ekmek Nitelikleri Üzerine Etkileri
GÜL H., DİZLEK H.
Gıda Dergisi , vol.33, no.6, pp.291-295, 2008 (Peer-Reviewed Journal)
2007
2007Farklı Düzeylerde Kullanılan L-Askorbik Asidin Buğday Kepekli Ekmeklerin Bazı Nitelikleri Üzerine Etkiler
Dizlek H., GÜL H.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ , vol.2, no.2, pp.1-10, 2007 (Peer-Reviewed Journal)
2007
2007Avrupa Birliği Gıda Tüketim Trendi
Akpınar M. G., Özkan B., GÜL H.
Dünya Gıda Dergisi , vol.5, pp.75-79, 2007 (Peer-Reviewed Journal)
2007
2007L-Askorbik Asit ve Ekmekçilikteki İşlevleri
Dizlek H., GÜL H.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ , vol.21, no.1, pp.26-34, 2007 (Peer-Reviewed Journal)
2007
2007Improvement of the bread quality made from sunn pest Eurygaster spp damaged wheat flours
DİZLEK H., GÜL H.
Uludağ University Journal of The Faculty of Engineering , vol.21, no.1, pp.51-58, 2007 (Peer-Reviewed Journal)
2007
2007Mısır ve Buğday Kepeğinin Hamur ve Ekmek Nitelikleri Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi
GÜL H., Özer M. S.
Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , vol.16, no.1, pp.16-26, 2007 (Peer-Reviewed Journal)
2007
2007Süne Zararlı Buğday Unlarının Ekmeklik Kalitesinin İyileştirilmesi
Dizlek H., GÜL H.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ , vol.21, no.1, pp.51-58, 2007 (Peer-Reviewed Journal)
2001
2001Hububatlarda Mikrobiyal Bulaşma ve Bozulmalar,
GÜL H., Özçelik S.
Gıda Dergisi , vol.26, no.1, pp.33-39, 2001 (Peer-Reviewed Journal)
2000
2000Ekmeğin İnsan Beslenmesindeki Yeri ve Önemi
GÜL H., Özçelik S.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERGİSİ , vol.4, no.1, pp.78-90, 2000 (Peer-Reviewed Journal)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
2023
2023EVALUATION OF OLIVE SEED FLOUR IN FRESH PASTA PRODUCTION
Gül H., Acun S., Kanat D., Erikci H., İlgöz S.
ANKARA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH-VIII, Ankara, Turkey, 9 - 11 June 2023, pp.371-372
2023
2023USING OLIVE LEAF IN FUNCTIONAL FRESH PASTA PRODUCTION AND INVESTIGATION OF SOME QUALITY CHARACTERISTICS
Gül H., Acun S., İlgöz S., Erikci H., Kanat D.
ANKARA INTERNATIONAL CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH-VIII, Ankara, Turkey, 9 - 11 June 2023, pp.369-370
2022
2022BEE PRODUCTS AND USAGE IN FOOD
Acun S., Gül H.
1st International Traditional Foods and Sustainable Food Systems Symposium, Mersin, Turkey, 10 August 2022, pp.11-12
2022
2022TRADITIONAL FOOD OF THE KAZAKH’S “BESHBARMAK”
Boranbayeva T., Gül H.
1st International Traditional Foods and Sustainable Food Systems Symposium, Mersin, Turkey, 10 August 2022, pp.16-20
2022
2022Traditional “Simit” Production Methods
Acun S., Gül H.
ICONFOOD’22 International Congress on Food Researches, Sivas, Turkey, 14 - 16 October 2022, pp.563-568
2022
2022ANTIOXIDANT ACTIVITIES AND TOTAL PHENOLIC CONTENTS OF KARAKILÇIK WHEATS GROWN IN DIFFERENT REGIONS OF TURKEY
Acun S., Gül H.
8th INTERNATIONAL BLACK SEA COASTLINE COUNTRIES SCIENTIFIC RESEARCH CONFERENCE , Sofija, Bulgaria, 29 - 30 August 2022, pp.865-872
2022
2022Unlu Mamul Üreticilerinde Hijyen ve Sanitasyon Uygulamaları: Antalya İli Kent Merkezi Örneği
Demiralay Ekinci H., Gül H.
ASES INTERNATIONAL HEALTH, ENGINEERING AND SCIENCES CONGRESS, Ankara, Turkey, 7 - 08 May 2022, pp.265
2021
2021Investigation Of Microencapsule Properties Of Different Propolis Extract
Acun S., Hayıt F., Gül H.
1.INTERNATIONAL MARMARA SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, İstanbul, Turkey, 21 - 22 August 2021, pp.122-130
2021
2021CHARACTERIZATION OF SOME MONOFLORAL AND MULTIFLORAL HONEYS
Hayıt F., Acun S., Atlı A., Çetin A. K., Gül H.
1.INTERNATIONAL MARMARA SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS, İstanbul, Turkey, 21 - 22 August 2021, pp.140-145
2019
2019Spiriluna Platensis’xxin Fonksiyonel Özellikleri ve Unlu Mamullerde Kullanımı
Kanat N., GÜL H.
International Young Researchers Student Congress, 28 - 30 November 2019, pp.269-276
2019
2019Beyaz Dut Unu İle Zenginleştirilmiş Glutensiz Dondurma Külahı Üretimi Ve Ürün Kalitesinin Değerlendirilmesi.
GÜL H., Saygılı N. S., Korkmaz A. N., Polat E., Türker T., Kanat N.
International Young Researchers Student Congress, Burdur, Turkey, 28 - 30 November 2019
2019
2019Isparta ve Burdur Bölgesinden Toplanan Buğdayların Ekmeklik Kalite Özelliklerinin İncelenmesi
GÜL H., Kara B., Acun S., TÜRK ASLAN S., Öztürk A.
Türkiye 13. Ulusal 1. Uluslararası Tarla Bitkileri Kongresi, Antalya, Turkey, 1 - 04 November 2019
2019
2019INCLUSION OF ROSA DAMASCENA MILL. POWDER IN TO COOKIES: NUTRITIONAL, ANTIOXIDANT AND QUALITY CHARACTERISTICS
GÜL H., TEKELİ S. G.
2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences", Prague, Czech Republic, 18 - 20 April 2019, pp.36
2019
2019IMPROVEMENT OF THE RHEOLOGICAL PROPERTIES OF WHEAT FLOURDOUGHS CONTAINING VARIOUS CONCENTRATIONS OF GRAPE SEED FLOUR BYUSING GLUCOSE OXIDASE
Gül H., Nayır N.
2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences", Praha, Czech Republic, 18 - 20 April 2019, pp.212-220
2019
2019Effects of Fig Seed Flour on Some Quality Parameters of Cookies
Gül H., Ulutürk Ş.
2. International Conference on Agriculture, Forestry Life Sciences, Praha, Czech Republic, 18 - 20 April 2019, pp.228-233
2019
2019THE EFFECTS OF GRAPE SEED FLOUR AND GLUCOSE OXIDASE SUPPLEMENTATION ON THE SOME QUALITY ATTRIBUTES OF BREAD
GÜL H., Nayır N.
2. International Conference on "Agriculture, Forestry & Life Sciences, Prague, Czech Republic, 18 - 20 April 2019, pp.38
2019
2019The Influence of Enzyme-Resistant Starch on Physical and Texturel Properties of Bread
DEMİREKİN A., GÜL H.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP- Trabzon 2019 ), Trabzon, Turkey, 16 - 18 April 2019, pp.1344-1353
2019
2019Effects Of Enzyme-Resistant Starch Obtained From Rice Starch By Various Methods On The Rheological Properties Of Bread Dough
DEMİREKİN A., GÜL H.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP- Trabzon 2019 ), Trabzon, Turkey, 16 - 18 April 2019, pp.302-311
2019
2019Effects of Farm and Green (Buckwheat, Vetch) Manure Treatments on Bread Wheat Flour and Dough Quality
ACUN S., GÜL H., Kara B.
3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP- Trabzon 2019 ), Trabzon, Turkey, 16 - 19 April 2019, pp.1661-1666
2018
2018Evaluation of Nutritional, Physical, Textural and Sensorial Properties of Gluten Free Cookies Supplemented with Dried Rosa Damascena mill. Petals
GÜL H., Tekeli S. G.
The International Conference of the University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest "Agriculture for Life, Life for Agriculture", Bucharest, Romania, 7 - 09 June 2018, pp.96
2018
2018Improvement of Quality Characteristics of Gluten-Free Cookies with the Addition of Xanthan Gum
GÜL H., HAYIT F., Acun S., Tekeli S. G.
The International Conference of the University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest "Agriculture for Life, Life for Agriculture", Bucharest, Romania, 7 - 09 June 2018, pp.98
2018
2018A Study on Some Quality Attributes of Turkish Flat Bread (Bazlama) Supplemented with Pekmez (Beet Molasses).
Acun S., GÜL H., Seyrekoğlu F.
I. International Agricultural Science Congress, Van, Turkey, 9 - 12 May 2018, pp.330
2018
2018Glutensiz Ürünlerde Gıda Güvenliği ile İlgili Sorunlar
GÜL H., DIZLEK H., HAYIT F.
6. Gıda Güvenliği Kongresi, İstanbul, Turkey, 3 - 04 May 2018, pp.105
2018
2018Traditional Production Method and Basic Characteristics of Dried Bread “Peksimet”
Gül H., Acun S., Türedi D., Akbaş E., Cankel S. S.
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Girne, Cyprus (Kktc), 19 - 21 April 2018, pp.239
2018
2018Evaluation of Whole Wheat Flour Phyllio (Yufka) Flakes With Poppy, Chia, Quinoa and Flax Seeds
GÜL H., Acun S., Tan H., Hayta M., Tekeli S. G.
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, Cyprus (Kktc), 19 - 21 April 2018, pp.58
2018
2018Utilisation of Potato Flour for Tarhana Chips Production
GÜL H., Acun S., HAYIT F., Timo A.
The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, Cyprus (Kktc), 19 - 21 April 2018, pp.56
2018
2018Optimization of Gluten Free Cookie Flour by Using Response Surface Methodology
Hayıt F., GÜL H.
1st International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies, Antalya, Turkey, 11 - 13 April 2018, pp.81
2018
2018Influence of Frozen Storage On Physical and Sensorial Properties of Partially-Baked Gluten-Free Bread.
Hayıt F., GÜL H.
1st International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies, Antalya, Turkey, 11 - 13 April 2018, pp.82
2018
2018Grape Pomace as an Ingredient to Enhance the Nutritional and Functional Properties of Gluten-Free Cookies
GÜL H., HAYIT F., ACUN S.
1st International Symposium on Innovative Approaches in Scientific Studies, Antalya, Turkey, 11 - 13 April 2018, pp.83
2018
2018Fig Seed Flour in Gluten-Free Cookies.
GÜL H., Ulutürk Ş.
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies (ICAFOF-2018), İzmir, Turkey, 2 - 05 April 2018, pp.29
2018
2018Impact of Frozen Storage on Textural Properties of Partially-Baked Gluten-Free Bread
GÜL H., Hayıt F.
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies (ICAFOF-2018), İzmir, Turkey, 2 - 05 April 2018, pp.34
2018
2018Quality of Gluten Free Cookies Supplemented with Red Beet Flour.
Gül H., Cin B., Hayıt F., Acun S.
International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies (ICAFOF-2018), İzmir, Turkey, 2 - 05 April 2018, pp.35
2017
2017Analysis of Bread Pore Structure By Using Matlab Program In Web Environment.
HAYIT T., HAYIT F., GÜL H., ERGÜN U.
International Advanced Researches Engineering Congress-2017, 16 - 18 November 2017
2017
2017The Effects of Inulin Addition on Physical and Textural Properties of Gluten Free Cookies
HAYIT F., GÜL H., DİZLEK H.
VIII International Agriculture Symposium “AGROSYM 2017”, 5 - 08 October 2017
2017
2017Effect of Tiller and Cob Removal of Sweet Corn on Fresh/Baby Corn Yield and Some Characteristics
KARA B., GÜL H., DİZLEK H.
VIII International Agriculture Symposium “AGROSYM 2017”, Bosnia And Herzegovina, 5 - 08 October 2017, pp.819
2017
2017The Influence of Rosehip Seed Fşour on Bread Quality
GÜL H., Şen H.
International Conference ”Agriculture for life, Life for Agriculture”, Romania, 8 - 10 June 2017, pp.120
2017
2017Effects of rosehip seed flour on the rheological properties of bread dough
GÜL H., Şen H.
International Conference ”Agriculture for life, Life for Agriculture”, Romania, 8 - 10 June 2017, pp.119
2017
2017Bakery Products Consumption and Consumers’ Awareness in Urban Areas of Isparta City, Turkey
GÜL H., KART F. M., GÜL M., AKPINAR M. G.
International Conference “Agriculture for Life, Life for Agriculture”, BÜKREŞ, Romania, 8 - 10 June 2017, pp.26
2017
2017Influence of Grape Pomace Powder on Rheological Characteristics of Wheat Flour Dough
GÜL H., GÜL M., ACUN S., TÜRK ASLAN S., NAYIR N., ŞEN H.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Nevşehir, Turkey, 15 - 17 May 2017, pp.25
2017
2017Bread Quality of Some Bread Wheat Samples Produced in Lake District of Turkey.
GÜL H., ACUN S., GÜL M., KARA B., TÜRK ASLAN S., ÖZTÜRK A.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) Conference, 15 - 17 May 2017, pp.46
2017
2017Physicochemical and Rheological Properties of Wheat Flours Produced in Lake District of Turkey.
GÜL H., ACUN S., GÜL M., KARA B., TÜRK ASLAN S., öZTÜRK A.
nternational Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) Conference, 15 - 17 May 2017, pp.123
2017
2017Optimization of Gluten-Free Bread Formulation by using Response Surface Methodology.
GÜL H., HAYIT F.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, 15 - 17 May 2017
2017
2017Textural Properties in Gluten Free ”Bazlama”: Traditional Turkish Bread
HAYIT F., Gül H.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Turkey, 15 - 17 May 2017, pp.222
2017
2017Usage of Quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) and Stevia (Stevia rebaudiana Bertoni) in Bakery Products
Dizlek H., Acun S., Giritlioğlu E., Gül H.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Nevşehir, Turkey, 15 - 17 May 2017, pp.104
2017
2017Impact of Quinoa on the Quality and Sensorial Properties of Gluten-Free Breads
HAYIT F., Gül H.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017), Turkey, 15 - 17 May 2017, pp.1231
2017
2017Basic Properties and Production Method of Soufflé Cake
DİZLEK H., ÇINAR B., GÜL H.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies, Turkey, 15 - 17 May 2017, pp.103
2017
2017Noodle Quality of Different Durum Wheat Varieties.
GÜL H., Öztürk A.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017) Conference, 15 - 17 May 2017
2017
2017Characterisation of the Textural and Sensory Properties of Ice Cream Cones
ŞİMŞEK B., GÜL H., HAYIT F., UĞUR B.
International Conference on agriculture forest food sciences and Technologies, Nevşehir, Turkey, 15 - 17 May 2017, pp.1232
2016
2016Effects of chickpea yeast on physical textural and sensory properties of breads
GÜL H., HAYIT F., Açar C., Kurt N.
8th International Conference on Chemical, Agricultural, Biological and Environmental Sciences (CABES-16), Dubai, United Arab Emirates, 30 - 31 December 2016
2016
2016Isparta İlinde Tüketicilerin Bisküvi Ürünleri Tüketimi ve Tercihleri
GÜL H., ÖZMEN C., AK METİN S., GÜL M.
XII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, Isparta, Turkey, 25 - 27 May 2016, vol.3, pp.1903-1912
2016
2016Effect of Whole Buckwheat Flour and Transglutaminase on the Textural Properties of Sourdough Breads
HAYIT F., Gül H.
15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 April 2016
2016
2016Physical and Technological Characteristics of Some Imported and Local Turkish Bread Wheat Samples
TÜRK ASLAN S., Gül H.
15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 April 2016
2016
2016Effect of Whole Buckwheat Flour on Loaf Volume and Textural Properties of Partially Baked Frozen Bread
HAYIT F., Gül H.
15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 April 2016
2016
2016Consumer acceptability of Breads Fortified with the Grape Pomace and Grape Seed Flours
GÜL H., GÜL M., TÜRK ASLAN S., ACUN S., Nayır N., Şen H.
15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 April 2016
2016
2016Bread Wheat Quality Rheological Characteristics of Some Local and Imported Bread Wheat Samples of Turkey
TÜRK ASLAN S., Gül H.
15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 April 2016
2016
2016Flat Bread with Quinoa for Coeliac Patients
GÜL H., TEKELİ S. G., ALTINAY B., AYDIN D., HAYIT F.
15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 April 2016
2016
2016Determination of Bread Characteristics of Some Local and Imported Bread Wheat Samples of Turkey
TÜRK ASLAN S., Gül H.
15th International Cereal and Bread Congress, 18 - 21 April 2016
2015
2015Dünya Makarna Sektörü ve Türkiye Makarna Sektörünün Gelişimi
KARLI B., GÜL M., GÜL H., BEKİR SITKI Ş.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Turkey, 28 - 30 April 2015, pp.177
2015
2015Türkiye Un Sektörünün gelişimi ve Kısıtlar
GÜL H., KARLI B., GÜL M., BEKİR SITKI Ş.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Turkey, 28 - 30 April 2015, pp.681
2015
2015Türkiye Ekonomisinde Gıda Sanayinin Önemi ve Gelişimi
KARLI B., GÜL H., GÜL M.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresİ, Nevşehir, Turkey, 28 - 30 April 2015, pp.175
2015
2015Isparta Ev Ekmeğinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
GÜL H., HAYIT F., ACUN S.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Turkey, 28 - 30 April 2015, pp.176
2015
2015Tarım İşletmelerinde Buğday Çeşitlerinin Kullanım Düzeyi Etkileyen faktörler ve Sorunları Burdur ve Isparta İlleri Örneği
GÜL M., GÜL H., TÜRK ASLAN S., ACUN S., ÖZTÜRK A., KARA B., et al.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Turkey, 28 - 30 April 2015, pp.601
2015
2015İyonize radyasyon Enerjisinin Tahıl Ürünlerinde Kullanımı
YELİZCAN T., GÜL H.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Turkey, 28 - 30 April 2015, pp.263
2015
2015Makarnanın Kurutulmasında Mikrodalga ve Konveksiyonel Kurutma Yöntemlerinin Kullanımı
HAYIT F., Gül H.
Pamukkale Gıda Sempozyumu III "Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar", Turkey, 13 - 15 May 2015, pp.123-124
2014
2014The microbial quality of our traditional taste "phyllo"
GÜL H., Acun S., Hayıt Karakaş F.
2nd International Congress on Food Technolog, İzmir, Turkey, 5 - 07 November 2014, pp.210
2014
2014The antioxidant properties of oat_based breakfast cereals
Acun S., Gül H.
2nd International Congress on Food Technology, İzmir, Turkey, 5 - 07 November 2014, pp.111
2014
2014The Effect of Transglutaminase on Some properties of Bread
HAYIT F., GÜL H.
25th International Scientific-Experts Congress on Agriculture and Food Industry, İzmir, Turkey, 25 - 27 September 2014, pp.193
2014
2014Geleneksel Mısır Ekmeğinin Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi ve Beyaz Ekmek ile Karşılaştırılması
GÜL H., Acun S., HAYIT F.
IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Turkey, 17 - 19 April 2014, pp.694-697
2013
2013Hasuda
Acun S., GÜL H.
2 nd. International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Ohrid- Struga, Macedonia, 24 - 26 October 2013, pp.637-937
2013
2013Malay
Acun S., Döngelli S., GÜL H.
2 nd. International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid- Struga, Macedonia, 24 - 26 October 2013, pp.267
2013
2013A Traditional Taste: Cherkes Bastısı
GÜL H., Acun S., Çoşkun G.
2 nd. International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid- Struga, Macedonia, 24 - 26 October 2013, pp.545
2013
2013Combining Different Cultures Taste: Sembusek
Acun S., GÜL H.
2 nd. International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid- Struga, Macedonia, 24 - 26 October 2013, pp.268
2013
2013Höşmerim
GÜL H., Acun S., Köyden H.
İç Anadolu Bölgesi, 1. Tarım ve Gıda Kongresi, Niğde, Turkey, 2 - 04 October 2013, vol.II, pp.322-325
2013
2013Effect of Organic Fertilizers on Physicochemical and Rheological Properties of Bread Wheats
Gül H., Kara B., Dızlek H., Güven A., Sinan D., Altıntaş N.
2013 IFT Annual Meeting, Illinois, United States Of America, 13 - 16 July 2013
2012
2012Buğday Ruşeyminin Bisküvi Kalitesi Üzerine Etkisi
GÜL H., Bıçakcı S., Acun S.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Turkey, 10 - 12 October 2012, pp.80
2012
2012Bisküvi Üretiminde Nar Çekirdeğinin Kullanılabilme Olanakları
GÜL H., Türkmen B., Yerli G. A., Acun S.
Türkiye 11. Gıda Kongresi, Hatay, Turkey, 10 - 12 October 2012, pp.73
2012
2012Günümüze değişmeden gelen bir lezzet: "Peksimet".
Acun S., GÜL H.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Turkey, 10 - 12 May 2012, pp.687-689
2012
2012Uyuyan Güzel Burdur'un "Hamursuz"u
GÜL H., Acun S.
III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Turkey, 10 - 12 May 2012, pp.856-857
2011
2011High Fiber Bread Consumption and Consumers' Awareness: A Case Study from Isparta
GÜL M., GÜL H.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011, pp.1
2011
2011Some Functional Properties of Grape Seed and its Effect on the Quality of Cookies
Acun S., GÜL H.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry,NAFI 2011, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011, vol.II, pp.672
2011
2011Effects of white cabbage powder on cookie quality
GÜL H., YANIK A., Acun S.
International Food Congress, Novel Approaches in Food Industry,NAFI 2011, İzmir, Turkey, 26 - 29 May 2011, pp.174
2010
2010Effects of Organic Agricultural Practices on Physical and Technological Characteristics of Some Bread Wheat Cultivars
Dizlek H., KARA B., GÜL H.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Turkey, 3 - 06 November 2010, pp.373
2010
2010The Effects of Organic Agricultural Practices on Bread Quality
GÜL H., KARA B., Dizlek H.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Turkey, 3 - 06 November 2010, pp.374
2010
2010"Bollos to"Boyoz" from Past to Present
Acun S., GÜL H., Dizlek H.
1. International Symposium on"Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 April 2010, pp.493-495
2010
2010The Awakeining’s Taste of Sleeping Beauty Burdur
Başyiğit Kılıç G., GÜL H., Altıparmak P.
1. International Symposium on"Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 April 2010, pp.964-956
2010
2010Rose Dessert with Rose Delight, Rose Jam and Rose Leaves
GÜL H., Acun S., Bıçakcı S.
1. International Symposium on"Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 April 2010, pp.802-803
2010
2010Some Tariditional Bakery Products Special to Lakes Region
GÜL H., Başyiğit Kılıç G., Acun S.
1. International Symposium on"Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Turkey, 15 - 17 April 2010, pp.496-498
2009
2009Yüzey Aktif Maddelerin Kek Nitelikleri Üzerine Etkileri
Dizlek H., GÜL H.
6. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Turkey, 6 - 08 November 2009, pp.315-321
2009
2009Usage of Oxidative Enzymes Instead of Chemical Oxidants in Bread Making
GÜL H., Dizlek H.
International Symposium on Engineering and Architectural Sciences of Balkan, Caucasus and Turkic Republics, Isparta, Turkey, 22 - 24 October 2009, pp.343-349
2009
2009Buğdayda Geç Dönemde Azot Uygulamasının Tanelerin Fiziksel Özelliklerine Etkisi
Dizlek H., GÜL H., KARA B.
Türkiye VIII. Tarla Bitkileri Kongresi, Hatay, Turkey, 19 - 22 October 2009, vol.II, pp.450-454
2009
2009Süne Emgili Tane Oranının Buğdayların Fiziksel Özellikleri Üzerine Etkileri
Dizlek H., Özer M. S., GÜL H.
Türkiye VIII. Tarla Bitkileri Kongresi, Hatay, Turkey, 19 - 22 October 2009, pp.437-440
2009
2009Arapaşı Çorbasının Üretim Yöntemi
Acun S., GÜL H., Dizlek H.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Turkey, 27 - 29 May 2009, pp.528-531
2009
2009Yuvalama
Dizlek H., Özer M. S., GÜL H.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Turkey, 27 - 29 May 2009, pp.524-527
2009
2009Isparta Yöresine Özgü "İslamköy Ekmeğinin" Geleneksel Üretim Yöntemi
GÜL H., Özçelik S., Acun S.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyum, Van, Turkey, 27 - 29 May 2009, pp.306-309
2009
2009Hatay Yöresine Özgü Geleneksel Tandır Ekmeğinin Üretim Yöntemi
Dizlek H., GÜL H., Özer M. S.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Turkey, 27 - 29 May 2009, pp.62-65
2009
2009Künefe
Dizlek H., GÜL H., Özer M. S.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Turkey, 27 - 29 May 2009, pp.520-523
2009
2009Boşnak Yemek Kültürü
GÜL H., GÜL M., DİZLEK H.
II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Van, Turkey, 27 - 29 May 2009, pp.38-41
2008
2008Tahılların Depolanmasında En Sık Karşılaşılan Sorunlar ve Bu Sorunların Çözüm Önerileri
Dizlek H., GÜL H., Kılıçdağı R.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Turkey, 21 - 23 May 2008, pp.391-394
2008
2008Ekmek Üretiminde Kepek Kullanılmasının Beslenme ve Sağlık Açısından Önemi
GÜL H., Dizlek H.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Turkey, 21 - 23 May 2008, pp.383-386
2008
2008Kepekli Ekmek Üretiminde Karşılaşılan Sorunlar
GÜL H., Dizlek H.
Türkiye 10. Gıda Kongres, Erzurum, Turkey, 21 - 23 May 2008, pp.379-382
2008
2008Pentozanların Oksidatif Jelatinizasyonu
GÜL H., Dizlek H.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Turkey, 21 - 23 May 2008, pp.375-378
2008
2008Tahıl Silolarında Bulunan Başlıca Ekipmanlar
Dizlek H., GÜL H., Kılıçdağı R.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Turkey, 21 - 23 May 2008, pp.387-390
2008
2008Keklerin Yapısal Özelliklerinin Belirlenmesinde Kullanılan Ölçütler
Dizlek H., Özer M. S., GÜL H.
Türkiye 10. Gıda Kongresi, Erzurum, Turkey, 21 - 23 May 2008, pp.371-374
2008
2008Chemical, Physical and Baking Properties of Corn Bran Compared With Wheat Bran
GÜL H., Özer M. S., Dizlek H., Özçelik S.
Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Turkey, 24 - 26 April 2008, pp.139
2008
2008Determination of Amylase Activity in Insect Eurygaster Integriceps Damaged Wheat
DİZLEK H., ÖZER M. S., Gül H.
Bosphorus 2008 ICC International Conference, 24 - 26 April 2008, vol.1, pp.164
2008
2008The Effects of Batter Temperature and Baking Norms on the Sponge Cake Volume
Dizlek H., Özer M. S., GÜL H., Altan A.
Bosphorus 2008 ICC International Conference, İstanbul, Turkey, 24 - 26 April 2008, pp.142
2008
2008Physical Characteristics of Sunn Pest Eurygaster Integriceps Damaged Wheat Being Separated in to Categories
DİZLEK H., ÖZER M. S., Gül H.
Bosphorus 2008 ICC International Conference, Turkey, 24 - 26 April 2008, pp.165
2006
2006Mısır Kepeğinin Bileşimi ve Ekmek Üretiminde Kullanılabilme Olanakları
GÜL H., Özer M. S., Dizlek H., Altan A.
Hububat 2006 Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, Gaziantep, Turkey, 7 - 08 September 2006, pp.65-72
2006
2006Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Tarafından Yetiştirilen Ekmeklik Ticari Buğday Çeşitleri ile Islah Ekmeklik Buğday Hatlarının Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Özer M. S., Kutlu G., Dizlek H., GÜL H., Altan A., Altıntaş S., et al.
Hububat 2006 Hububat Ürünleri Teknolojisi Kongresi, Gaziantep, Turkey, 7 - 08 September 2006, pp.25-31
2006
2006The Inetarction of wheat gluten proteins
DİZLEK H., ÖZER M. S., Altan A., GÜL H.
Hububat ürünleri Teknolojisi Kongresi, Turkey, 7 - 08 September 2006, pp.280-286
Books & Book Chapters
2023
2023Kazakların Mutfak Kültürü
Boranbayeva T., Gül H., Timurbekova A.
in: Gıda Bilimi ve Gastronomi-I, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Hayıt, Editor, İksad Yayınevi, Ankara, pp.3-29, 2023
2023
2023Antifriz Proteinler ve Dondurulmuş Unlu Mamullerde Kullanımı
Ulutürk Ş., Gül H.
in: Gıda Bilimi ve Gastronomi-I, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Hayıt, Editor, İksad Yayınevi, Ankara, pp.75-113, 2023
2022
2022GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA YENİ YAKLAŞIMLAR
Gül H. (Editor), Hayıt F. (Editor)
İKSAD International Publishing House , Ankara, 2022
2022
2022Pseudocereals and their uses in development of innovative cereal products
Acun S., Gül H., Ulutürk Ş.
in: NEW APPROACHES IN FOOD ENGINEERING, Prof. Dr. Hülya GÜL,Dr. Öğr. Üyesi Fatma Hayıt, Editor, İksad Yayınevi, Ankara, pp.125-171, 2022
2021
2021Production Technology of Noodles
Yazıcı G. N., Gül H., Özer M. S.
in: Cereal Science and Technology, Hamit Köksel,Oğuz Acar,Buket Çetiner,Filiz Köksel, Editor, Sidas Medya Ltd. Şti., İzmir, pp.409-425, 2021
2021
2021Bread Enrichment with Opuntia spp. Derivatives
Gül H.
in: Opuntia spp.: Chemistry, Bioactivity and Industrial Applications, Ramadan Mohamed Fawzy,Mousa Ayoub Tamer E.,Rohn Sascha, Editor, Springer, London/Berlin , Fribourg, pp.1000-1020, 2021
Supported Projects
2022 - Continues
2022 - ContinuesZeytin Endüstrisi Atıklarından Bazı Fonksiyonel Bileşenlerin Mikroenkapsülasyonu ve Makarna Üretiminde Kullanımı
Project Supported by Higher Education Institutions
GÜL H. (Executive), KILCI M.
2018 - Continues
2018 - ContinuesSüleyman Demirel Üniversitesi Bilim İnsanı Yetiştirme ve Ulusal/Uluslararası Göstergelerde İyileştirme Projesi
Project Supported by Higher Education Institutions
GÜL H. (Executive)
2022 - 2024
2022 - 2024
Investigation of the usability of watermelon by-products in fresh pasta production.
Project Supported by Higher Education Institutions
(Project Abstract)
Acun S.(Executive), Gül H., Seyrekoğlu F.
2021 - 2023
2021 - 2023Türkiye’de Yetiştirilen Bazı Yerel Karakılçık Buğday Örneklerinin Karakteristik Özellikleri ve Ekmek Üretiminde Kullanılması
Project Supported by Higher Education Institutions
GÜL H. (Executive), ÖZKAN K.
2021 - 2023
2021 - 2023EKŞİ MAYALI BAZLAMA ÜRETİMİNDE FARKLI FERMENTASYON, PİŞİRME VE DEPOLAMA KOŞULLARININ OKRATOKSİN A VARLIĞINA ETKİSİ
Project Supported by Higher Education Institutions
GÜL H. (Executive), ÖZDEMİR N.
2021 - 2022
2021 - 2022Fonksiyonel taze makarna üretiminde zeytincilik yan ürünlerinin kullanılması ve bazı kalite karakteristiklerinin araştırılması
Project Supported by Higher Education Institutions
(Project Abstract)
GÜL H. (Executive), KANAT D., ERİKCİ H., İLGÖZ S.
2019 - 2021
2019 - 2021Mikroenkapsülasyon tekniğiyle üretilen farklı propolis ekstraktlarının ve bal tozunun kek üretiminde kullanılması
Project Supported by Higher Education Institutions
GÜL H. (Executive), ACUN S.
2019 - 2021
2019 - 2021İncir Çekirdeği Unu Kullanılarak Glutenli ve Glutensiz Sanayi Tipi Mufin Üretimi
Project Supported by Higher Education Institutions
GÜL H. (Executive), ÖZKAN H.
2019 - 2021
2019 - 2021Leblebi Üretiminde Yan Ürün Olarak Açığa Çıkan Kırık Leblebi Ununun Glutenli ve Glutensiz Mufin Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Project Supported by Higher Education Institutions
GÜL H. (Executive), ATAMAN Ç.
2019 - 2019
2019 - 2019Pirinç Nişastasından Çeşitli Yöntemler ile Elde Edilen Enzime Dirençli Nişastanın Karakterizasyonu ve Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi
Project Supported by Higher Education Institutions
GÜL H. (Executive), DEMİREKİN A.
2013 - 2019
2013 - 2019Göller Bölgesinde Yetiştirilen Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Fiziksel, Kimyasal ve Teknolojik Özellikleri ile Erişte Kalitelerinin Belirlenmesi
Project Supported by Higher Education Institutions
GÜL H. (Executive), ÖZTÜRK A.
2015 - 2018
2015 - 2018Kısmi pişirilerek Dondurulmuş Glutensiz Ekmek Üretimi
Project Supported by Other Official Institutions
GÜL H. (Executive)
2013 - 2018
2013 - 2018Karabuğday, Taransglutaminaz ve Ekşi Mayanın Dondurulmuş Ekmek Kalitesi Üzerine Etkisi
Project Supported by Higher Education Institutions
GÜL H. (Executive), KARAKAŞ F.
2012 - 2018
2012 - 2018Farklı Oranlarda Öğütülmüş Üzüm Çekirdeği İçeren Ekmeklerin Ekmek Verimi ve Kalitesini Oksidatif Enzimler ile Düzeltme İmkanlarının Araştırılması
Project Supported by Higher Education Institutions
GÜL H. (Executive), NAYIR N.
2011 - 2014
2011 - 2014"Isparta İlindeki Geleneksel ve Serbest Tip Ekmek Üreten Fırınların Değerlendirilmesi"
Project Supported by Higher Education Institutions
GÜL H. (Executive), ACUN S., GÜL M., ŞİRİKÇİ B. S., HAYIT F.
2011 - 2013
2011 - 2013
Alternatif Gübrelerin Ekmeklik Buğdayın Tane Verimi, Verim Komponentleri ve Kalite Özelliklerine Etkileri
Project Supported by Higher Education Institutions
KARA B. (Executive), GÜL H., AKGÜN İ., BAL T., AKMAN Z.
2010 - 2012
2010 - 2012Doğal Antioksidan ve Diyet Lif Kaynağı Olarak Şarap İşletmeleri Atığı Olan Üzüm Posasının Fonksiyonel Ekmek Üretiminde Kullanılabilme Olanaklarının Araştırılması
Project Supported by Other Official Institutions
GÜL M., GÜL H. (Executive)
2011 - 2011
2011 - 2011Göller Bölgesinde Araştırarak Doğayı Tanıyoruz
TUBITAK Project
KÖKNAROĞLU H. (Executive), GÜVERCİN D., GÜL H., OYMAN N. R., DURAN R. E.
2009 - 2011
2009 - 2011''Şarap İşletmeleri Atığı Olan Üzüm Posasının ve Üzüm Çekirdeğinin Bisküvi Kalitesi Üzerine Etkisi.''
Project Supported by Higher Education Institutions
GÜL H. (Executive), ACUN S.
1999 - 2000
1999 - 2000