Genel Bilgiler

Biyografi

Prof. Dr. Atıf Can SEYDİM, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümünden 1990 yılında mezun olmuş ve sonrasında aynı bölümde yüksek lisansını “Tetrabrik ambalajlı bazı meyve sularının raf ömrü üzerine etkisi” konusunda tamamlamıştır. 1996 yılında A.B.D. Clemson Üniversitesinde “EPS ambalajlardan sıvı benzeri gıdalara stiren migrasyonu” konusunda ikinci yüksek lisansını tamamlamıştır. Dr. Seydim, 2001 yılında “Modifiye atmosfer paketlemenin deve kuşu etinin raf ömrü üzerine etkisini ve raf ömrünün iyileştirilmesi” konusunda doktora çalışmasının tamamlamıştır. Çalışma alaları gıda ambalajlama teknolojileri, yeni gıda işleme sistemleri, gıda güvenliği ve gıdaların raf ömrünün belirlenmesi konularıdır. Ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış birçok makalesi, kongre ve sempozyumda bildirileri, çeşitli uluslararası dergilerde hakemlikleri bulunmaktadır. Ayrıca Food Packaging and Shelf Life-(Elsevier) dergisi Editör kurulunda görev yapmaktadır. 2007 yılından beri Ambalaj Sanayicileri Derneği Ambalaj Akademisi eğitmeni olarak görev almaktadır. Halen Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Dr. Seydim, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri Güney Carolina Eyaleti Clemson Üniversitesi Gıda, Beslenme ve Ambalaj Bilimleri Bölümünde Misafir Profesör olarak görev almaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kurum Bilgileri

Birim
Mühendislik Fakültesi
Bölüm
Gıda Mühendisliği Bölümü
Ana Bilim Dalı
Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı

İletişim

E-posta
atifseydim@sdu.edu.tr
Web Sayfası
https://avesis.sdu.edu.tr/atifseydim
İş Telefonu
+90 246 211 1669
Ofis
E11
Posta Adresi
Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Batı Kampüsü 32260 Isparta