İnvestigation of Release Kinetics of Gallic Acid Loaded Microorganisms in Different Enviroments


Creative Commons License

Bulut D., Yiğitarslan S.

ISOR Journal of Biotechnology and Biochemistry, vol.7, no.1, pp.32-38, 2021 (Refereed Journals of Other Institutions)

  • Publication Type: Article / Article
  • Volume: 7 Issue: 1
  • Publication Date: 2021
  • Title of Journal : ISOR Journal of Biotechnology and Biochemistry
  • Page Numbers: pp.32-38

Abstract

Kapsülleme gıda, tekstil ve ilaç alanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Antioksidanların kullanımı, Bu çalışmanın enkapsülasyon yükleme materyali, nötralize ederek bazı hastalıkların tedavisine katkı sağlamaktadır. Oksidasyon sonucu oluşan serbest radikaller. arasında en yüksek antioksidan etkiye sahip bileşiklerden biridir. 4000'den fazla flavonoid türü gallik asittir. En çok üzüm, keçiboynuzu, sumak ve yeşil çayda bulunur. sahip Bu bileşiğin sağlıklı hücrelere zarar vermeden kanserli hücreleri engellediği birçok çalışmada belirtilmiştir. Açık probiyotikler ise sağlığı destekleyici etkileri ve hastalık risklerini azaltmaları nedeniyle fonksiyonel gıdalara ait son yıllarda tercih edilmektedir. Bu çalışmada, antioksidan salınım mekanizmaları Farklı ortamlarda bulunan gallik asit yüklü probiyotik-membranlı küreler seçilmiş modeller. İlk olarak, küreler farklı tuz konsantrasyonlarıyla küçültüldü ve daha sonra farklı tuzlarla yüklendi. gallik asit konsantrasyonları. Salınan gallik asit miktarları Folin-Ciocalteu yöntemi ile belirlendi. sahip parametrelerden bağımsız olarak yüklenen mikroorganizmaların genellikle midede salındığı gözlemlenmiştir. okudu. Salınım mekanizmasına uyan model mide medyasında Higuchi modeli olarak bulundu ve Post-gastrointestinal ve bağırsak ortamında Korsmeyer-Peppas modeli.